– «Mini» har vært ekspert ganske lenge. Det er ikke mye han har truffet på

Kåre Ingebrigtsen kontrer raskt på «Minis» stikk om at han vil få sparken.

Kåre Ingebrigtsen forstår at supporterne er skeptiske når han nå blir fast hovedtrener for Rosenborg. Reporter: Rita Morvik, foto: Jacobsen/Ulvolden, redigering: Roy Kennenth S. Jacobsen.

Kåre Ingebrigtsen slår tilbake mot stikket fra sin tidligere lagkamerat i Rosenborg, John Ivar «Mini» Jakobsen.

– Han har vunnet ti kamper på rad. Om han fortsetter med det skal det gå bra. Men vi vet jo alle at han kommer til å få sparken en dag, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen spøkefullt om den nye RBK-treneren til NRK.

Kåre Ingebrigtsen ble torsdag presentert som Rosenborgs nye hovedtrener, med en kontrakt på tre år. Da «Bruttern» senere på dagen ble konfrontert med TV 2-fotballekspertens uttalelser slo han hardt tilbake.

– Ja, men nå har han vært ekspert ganske lenge. Det er ikke mye han har truffet på. Jeg tror han gjør feil her og, sier Ingebrigtsen med et underliggende smil.

Vil overbevise skeptikerne

Nils Arne Eggen

Kåre Ingebrigtsen håper han kan bli den nye Nils Arne Eggen i Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

RBKs supporterklubb Kjernen har uttrykt skepsis til den ferske ansettelsen, mens spillerne later til å være godt fornøyde med at «vikartreneren» får fortsette i jobben.

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes forteller at supporterne hadde håpet på et «større» navn og en trener med flere meritter. Det har Ingebrigtsen forståelse for.

– Men det er jo derfor jeg er i Rosenborg. Klart noen alltid er skeptiske, men da er det opp til meg og spillerne å overbevise dem og vise hva vi er kapable til, sier han.

– Jeg har vært fotballtrener i mange år. Jeg mener det handler mer om filosofi og hvordan man gjør ting, min framgangsmåte tror jeg fungerer godt i Rosenborg. Det tror jeg vi har sett litt av i høst.

Vil bli den nye Eggen

Nå øyner Kåre Ingebrigtsen suksess i både Norge og Europa.

– Det ultimate målet er å spille i Mesterligaen, og for å komme dit må vi bli seriemester. For 2015 er målet gull, sier han bestemt.

Den tidligere midtbanespilleren vet imidlertid at han er under press i Rosenborg-sjefsstolen.

– Vi lever av resultat i fotballen, så jeg må levere. Det er lenge siden noen trener i Rosenborg har forlenget kontrakten, men jeg tror jeg kan bli den personen, sier RBK-treneren.

– Blir du den nye Eggen?

– Ja, nå har jeg jo samme hårfarge også, sier Ingebrigtsen og ler.

Siste nytt

 • Ventura klarte ikke cuten

  Kristoffer Ventura gikk fem slag under par på den andre dagen av PGA-turneringen i Georgia i USA. Det holdt likevel ikke til videre spill.

  24-åringen ødela nemlig langt på vei turneringen da han torsdag åpnet med å være seks slag over par etter to hull på åpningsrunden. Nordmannen reddet seg til slutt noe inn og endte tre slag over par.

  Etter en bedre dag fredag endte Ventura på to slag under par etter to dager. Det var ikke nok til å klare cuten og sikre spill videre i helgen.

  A Military Tribute At The Greenbrier - Round One
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Forfang vraka til laghopp

  Johann André Forfang er vraka til lagkonkurransen under sesongopninga i Wisla laurdag. Han leverte dårlegast i kvalifiseringa på fredag, der han enda på ein 32.plass. Robert Johansson, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik og Daniel André Tande hoppar for Norge.

  Tande og Forfang
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal