NRK Meny
Normal

– «Mini» har vært ekspert ganske lenge. Det er ikke mye han har truffet på

Kåre Ingebrigtsen kontrer raskt på «Minis» stikk om at han vil få sparken.

Kåre Ingebrigtsen forstår at supporterne er skeptiske når han nå blir fast hovedtrener for Rosenborg. Reporter: Rita Morvik, foto: Jacobsen/Ulvolden, redigering: Roy Kennenth S. Jacobsen.

Kåre Ingebrigtsen slår tilbake mot stikket fra sin tidligere lagkamerat i Rosenborg, John Ivar «Mini» Jakobsen.

– Han har vunnet ti kamper på rad. Om han fortsetter med det skal det gå bra. Men vi vet jo alle at han kommer til å få sparken en dag, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen spøkefullt om den nye RBK-treneren til NRK.

Kåre Ingebrigtsen ble torsdag presentert som Rosenborgs nye hovedtrener, med en kontrakt på tre år. Da «Bruttern» senere på dagen ble konfrontert med TV 2-fotballekspertens uttalelser slo han hardt tilbake.

– Ja, men nå har han vært ekspert ganske lenge. Det er ikke mye han har truffet på. Jeg tror han gjør feil her og, sier Ingebrigtsen med et underliggende smil.

Vil overbevise skeptikerne

Nils Arne Eggen

Kåre Ingebrigtsen håper han kan bli den nye Nils Arne Eggen i Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

RBKs supporterklubb Kjernen har uttrykt skepsis til den ferske ansettelsen, mens spillerne later til å være godt fornøyde med at «vikartreneren» får fortsette i jobben.

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes forteller at supporterne hadde håpet på et «større» navn og en trener med flere meritter. Det har Ingebrigtsen forståelse for.

– Men det er jo derfor jeg er i Rosenborg. Klart noen alltid er skeptiske, men da er det opp til meg og spillerne å overbevise dem og vise hva vi er kapable til, sier han.

– Jeg har vært fotballtrener i mange år. Jeg mener det handler mer om filosofi og hvordan man gjør ting, min framgangsmåte tror jeg fungerer godt i Rosenborg. Det tror jeg vi har sett litt av i høst.

Vil bli den nye Eggen

Nå øyner Kåre Ingebrigtsen suksess i både Norge og Europa.

– Det ultimate målet er å spille i Mesterligaen, og for å komme dit må vi bli seriemester. For 2015 er målet gull, sier han bestemt.

Den tidligere midtbanespilleren vet imidlertid at han er under press i Rosenborg-sjefsstolen.

– Vi lever av resultat i fotballen, så jeg må levere. Det er lenge siden noen trener i Rosenborg har forlenget kontrakten, men jeg tror jeg kan bli den personen, sier RBK-treneren.

– Blir du den nye Eggen?

– Ja, nå har jeg jo samme hårfarge også, sier Ingebrigtsen og ler.

Siste nytt

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma