Hopp til innhold

51 år gamle Kasai tok verdenscuppoeng

For første gang på fire år er 51 år gamle Noriaki Kasai tilbake i verdenscupen, 35 år siden han først debuterte på øverste nivå. På hjemmebane i Sapporo imponerte veteranen nok en gang og hoppet seg videre til andre omgang med et hopp på 117 meter i den første omgangen.

– Det settes ikke veldig mye fart i det, men retningsmessig og hvordan det ser ut - han hopper jo vakkert på ski. Det ser jo klisslikt ut som for ti år siden, sa Viaplays hoppekspert Anders Jacobsen.

Kasai var nummer 28 etter den første omgangen, blant annet på plassen rett foran norske Johann André Forfang.

Japanske Kasai skriver historie omtrent for hver konkurranse han deltar i. Han er i seg selv den eldste deltakeren i et verdenscuprenn i hopp og følgelig også den eldste som tar verdenscuppoeng.

I den andre omgangen hoppet Kasai kun 104 meter og endte dermed sist av de 30 hopperne som tok seg til finaleomgangen. Les mer om Kasai retur til verdenscupsirkuset og planene hans fremover her!

Kristoffer Sundal Eriksen ble beste nordmann i lørdagens renn. Han var nummer 20 etter den første omgangen, men i den andre omgangen hoppet han 134,5 meter - konkurransens fjerde lengste hopp. Det gjorde at han hoppet seg opp 13 plasser og ble nummer syv. Seieren gikk til verdenscupleder Stefan Kraft, etter at han hoppet hele 139 meter i den andre omgangen og dermed takurat snek seg forbi det japanske hjemmehåpet Ryoyu Kobayashi med 0,4 poeng.

Noriaki Kasai
Foto: Kazuhiro Nogi / AFP

Siste nytt

 • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

  Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

  Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

  Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

  «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

  Start keeper
  Foto: NTB
 • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

  Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

  – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

  Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

  – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

  Niklas Jensen Wassberg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VG: Skistad sier nei til landslaget

  Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

  Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

  Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

  Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

  Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

  Kristine Stavås Skistad
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal