Hopp til innhold

16-åring scoret i debuten da Spania knuste Norges neste kvalikmotstander

Norge fikk ingen håndsrekning fra Georgia i jakten på en vei inn i kampen om EM-billetter. Spania herjet i Tbilisi og vant 7-1.

Lamine Yamal ble byttet inn før pause og ble Spanias yngste landslagsspiller noensinne, 16 år og 57 dager gammel. I det 74. minutt ble han også den yngste målscoreren da han skjøt inn 7-1-målet.

Før debuten sa fotballekspert Petter Veland til NRK at 16-åringens debut først og fremst var politisk.

Álvaro Morata gjorde hattrick da Spania satte sitt EM-tog på skinner igjen. Laget var i juni opptatt med å vinne nasjonsligasluttspillet og sto med bare tre poeng på to kamper før turen til Georgia.

Det var rått parti i første omgang mot Georgia-laget som tirsdag kommer til Ullevaal, og ved pause sto det 4-0 til det spanske stjernegalleriet. Allerede før pausesignalet byttet landslagssjef Luis de la Fuente inn Barcelonas vidunderbarn Yamal.

Georgia reduserte en gang i øsregnet etter sidebytte, men det var ingen vei tilbake.

Norge kom skjevt ut i kvalifiseringen med bare ett poeng på de tre første kampene. Om det skal bli topp-to-plassering for Ståle Solbakkens lag, må Norge ikke bare vinne sine gjenstående kamper, men også håpe at Spania eller Skottland avgir poeng mot Georgia eller Kypros.

Håpet om en håndsrekning fra Georgia fredag ble tidlig knust, i en første omgang Spania dominerte totalt og herjet som Norge gjorde mot Jordan dagen før. (NTB/NRK).

Euro 2024 Qualifier - Group A - Georgia v Spain
Foto: IRAKLI GEDENIDZE / Reuters

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal