Hopp til innhold

16-åring scoret i debuten da Spania knuste Norges neste kvalikmotstander

Norge fikk ingen håndsrekning fra Georgia i jakten på en vei inn i kampen om EM-billetter. Spania herjet i Tbilisi og vant 7-1.

Lamine Yamal ble byttet inn før pause og ble Spanias yngste landslagsspiller noensinne, 16 år og 57 dager gammel. I det 74. minutt ble han også den yngste målscoreren da han skjøt inn 7-1-målet.

Før debuten sa fotballekspert Petter Veland til NRK at 16-åringens debut først og fremst var politisk.

Álvaro Morata gjorde hattrick da Spania satte sitt EM-tog på skinner igjen. Laget var i juni opptatt med å vinne nasjonsligasluttspillet og sto med bare tre poeng på to kamper før turen til Georgia.

Det var rått parti i første omgang mot Georgia-laget som tirsdag kommer til Ullevaal, og ved pause sto det 4-0 til det spanske stjernegalleriet. Allerede før pausesignalet byttet landslagssjef Luis de la Fuente inn Barcelonas vidunderbarn Yamal.

Georgia reduserte en gang i øsregnet etter sidebytte, men det var ingen vei tilbake.

Norge kom skjevt ut i kvalifiseringen med bare ett poeng på de tre første kampene. Om det skal bli topp-to-plassering for Ståle Solbakkens lag, må Norge ikke bare vinne sine gjenstående kamper, men også håpe at Spania eller Skottland avgir poeng mot Georgia eller Kypros.

Håpet om en håndsrekning fra Georgia fredag ble tidlig knust, i en første omgang Spania dominerte totalt og herjet som Norge gjorde mot Jordan dagen før. (NTB/NRK).

Euro 2024 Qualifier - Group A - Georgia v Spain
Foto: IRAKLI GEDENIDZE / Reuters

Siste nytt

 • Ingrid Wigernæs er død

  Skipioneren Ingrid Wigernæs er død. Det stadfestar dottera hennar til NTB.

  Wigernæs var aktiv som langrennsløpar i 1950- og 1960-åra, og var ein av dei fyrste norske kvinnelege langrennsstjernene.

  Wigernæs tok deltok i OL, tok VM-sølv i 1966 og trente også kvinnelandslaget i langrenn i tida etterpå. I 2021 vart ho utnemnd til Riddar av 1. klasse av St. Olavs orden.

  Ingrid Wigernæs
  Foto: Ntb / NTB
 • Ødegaard mot Liverpool i FA-cupen – Newcastle trakk erkerival Sunderland

  Martin Ødegaard og Arsenal får tøff motstand i tredje runde av FA-cupen når de tar imot Liverpool hjemme. I nord blir det et hett derbyoppgjør.

  Newcastle skal spille borte mot Sunderland i Tyne-Wear-derbyet. Det er over sju år siden sist rivalene møttes. Sunderland har i flere år slitt i lavere divisjoner, men er nå tilbake i Championship, nest øverste nivå.

  Manchester City tar imot Huddersfield hjemme, mens Manchester United møter Wigan borte. Dermed blir det ingen lang reise for de røde djevlene.

  Arsenal og Liverpool er den største kampen i runde tre, som spilles i løpet av dagene 6. og 7. januar 2024. Arsenal er det mestvinnende laget i FA-cuphistorien med 14 finaletriumfer. Erling Braut Haaland og City er regjerende mester.

  Tottenham – Burnley, Crystal Palace – Everton og Brentford – Wolverhampton er de resterende rene duellene mellom Premier League-lag. Chelsea møter Preston borte.

  (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: AP
 • Arnekleiv glitret igjen - mistet seieren på siste skyting

  Juni Arnekleiv skjøt for seier da hun gikk først inn på matta til fjerde og siste skyting under søndagens jaktstart.

  Dessverre for det norske stjerneskuddet ble det bom på første skudd. Resten ble fyllt, men hun måtte ut og jage franske Lou Jenamonnot og tyske Franziska Preuss på sisterunden.

  Der ble det etter hvert tungt for Arnekleiv, som ikke klarte å tette luka. Hun endte på 4. plass.

  – Hun er bare 24 år og har på kort tid etablert seg i verdenseliten. Det er imponerende, sier NRKs ekspert Harri Luchsinger.

  – Det var nervepirrende, det er synd det ikke holdt hele veien inn. Det er en solid gjennomføring av Juni, selv om det ikke holdt helt inn, sier Synnøve Solemdal.

  Preuss og Jeanmonnot kjempet hele veien inn mot mål, hvor det franske håpet avgjorde til sin fordel på oppløpet. Jeanmonnot vant også lørdagens sprint og gikk først ut på dagens jaktstart.

  Ingrid Landmark Tandrevold hevdet seg også i toppen. Hun endte på 5. plass.

  – Det var spenning til siste slutt i dag. Det var gøy å være sammen der fremme med en lagkamerat, Juni, som også gjorde et kjempeløp i dag, sier Tandrevold.

  verdenscup i skiskyting
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal