NRK Meny
Normal

15-åring slo Woods: – Han blir ydmyket

Tiger Woods (39) spiller så dårlig at til og med de mest lidenskapelige «haterne» ikke kan finne glede i det, mener amerikansk golfskribent.

Hammer

FENOMEN: Her er Cole Hammer i aksjon under åpningsrunden av US Open.

Foto: Michael Madrid / Reuters

Woods

BETENKT: Tiger Woods har fått mye å gruble på.

Foto: ROSS KINNAIRD / Afp

– Ja, det er det, svarer Woods på spørsmål om åpningsrunden i US Open er bunnivået i karrieren.

Runden ble nemlig et eneste langt mareritt for amerikaneren, som endte ti slag over par. Woods, som har funnet 14 majortitler, er i øyeblikket nummer 152 av 156.

80-runden er faktisk hans fjerde svakeste runde noensinne på PGA-turen.

– Tøff dag

Han ble til og med slått av det 15 år gamle fenomenet Cole Hammer, som skapte overskrifter da han overraskende slo seg inn i det celebre selskapet.

Nå har han på mange måter blitt et bilde på hvor langt ned Woods har falt.

Woods vant US Open med 15 slag for 15 år siden – nå er han 15 slag bak teten og taper mot en 15-åring, påpeker ESPNs Jason Sobel på Twitter.

Woods

DEN GANG DA: Her står Tiger Woods med US Open-trofeet 18. juni 2000.

Foto: GARY CAMERON / REUTERS

– Jeg er ikke veldig glad, akkurat. Det var en tøff dag. Jeg fikk en dårlig start. Jeg smalt det 6-jernet i bakken på første hull, og jeg klarte ikke å snu dagen etter det, sier Woods.

Woods har bare spilt fem turneringer på PGA-touren denne sesongen, og 39-åringen har trøblet stort med skader både denne og forrige sesong. Han har kun vært inne blant de 25 beste etter fire runder én gang i 2015, ifølge NTB.

– Blir ydmyket

Fra 1996 til 2014 hadde Woods én 80-runde på 1107 runder. I 2015 står han med tre på 15 runder, skriver Justein Ray i Golf Channel på Twitter.

Det tidligere golfesset sliter med andre ord stort med å finne tilbake til sitt gamle jeg. Woods har de siste årene også hatt mange utenomsportslige forstyrrelser med utroskapsskandale og det nylige bruddet med Lindsey Vonn.

– Woods' kapitulasjon i åpningsrunden er et nytt kapittel med frustrasjon, men et fullstendig forutsigbart et, skriver Ewan Murray i Guardian.

– Selv de mest lidenskapelige «haterne» kan ikke finne nytelse i dette lenger, skriver ESPNs Ian O'Connor, som mener ingen ønsker å se Woods bli ydmyket som han nå blir.

Siste nytt

 • Ingen avklaring rundt Ødegaard

  Martin Ødegaards sesongframtid er fortsatt ikke avklart. Real Madrid-spilleren blir koblet til nederlandske Vitesse.– Ikke noe nytt å melde om, sa Ødegaard-agent Bjørn Tore Kvarme til NTB fredag ettermiddag.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tap for Mol og Sørum

  Det ble tap for sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum i den siste gruppespillskampen. De tapte 1-2 i sett mot Nederland. Det er duoens første tap på 23 kamper. Tap til tross, det blir semifinale, der venter Tyskland.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
NM-veka: Kveldsmagasin