Hopp til innhold

15-åring slo Woods: – Han blir ydmyket

Tiger Woods (39) spiller så dårlig at til og med de mest lidenskapelige «haterne» ikke kan finne glede i det, mener amerikansk golfskribent.

Hammer

FENOMEN: Her er Cole Hammer i aksjon under åpningsrunden av US Open.

Foto: Michael Madrid / Reuters

Woods

BETENKT: Tiger Woods har fått mye å gruble på.

Foto: ROSS KINNAIRD / Afp

– Ja, det er det, svarer Woods på spørsmål om åpningsrunden i US Open er bunnivået i karrieren.

Runden ble nemlig et eneste langt mareritt for amerikaneren, som endte ti slag over par. Woods, som har funnet 14 majortitler, er i øyeblikket nummer 152 av 156.

80-runden er faktisk hans fjerde svakeste runde noensinne på PGA-turen.

– Tøff dag

Han ble til og med slått av det 15 år gamle fenomenet Cole Hammer, som skapte overskrifter da han overraskende slo seg inn i det celebre selskapet.

Nå har han på mange måter blitt et bilde på hvor langt ned Woods har falt.

Woods vant US Open med 15 slag for 15 år siden – nå er han 15 slag bak teten og taper mot en 15-åring, påpeker ESPNs Jason Sobel på Twitter.

Woods

DEN GANG DA: Her står Tiger Woods med US Open-trofeet 18. juni 2000.

Foto: GARY CAMERON / REUTERS

– Jeg er ikke veldig glad, akkurat. Det var en tøff dag. Jeg fikk en dårlig start. Jeg smalt det 6-jernet i bakken på første hull, og jeg klarte ikke å snu dagen etter det, sier Woods.

Woods har bare spilt fem turneringer på PGA-touren denne sesongen, og 39-åringen har trøblet stort med skader både denne og forrige sesong. Han har kun vært inne blant de 25 beste etter fire runder én gang i 2015, ifølge NTB.

– Blir ydmyket

Fra 1996 til 2014 hadde Woods én 80-runde på 1107 runder. I 2015 står han med tre på 15 runder, skriver Justein Ray i Golf Channel på Twitter.

Det tidligere golfesset sliter med andre ord stort med å finne tilbake til sitt gamle jeg. Woods har de siste årene også hatt mange utenomsportslige forstyrrelser med utroskapsskandale og det nylige bruddet med Lindsey Vonn.

– Woods' kapitulasjon i åpningsrunden er et nytt kapittel med frustrasjon, men et fullstendig forutsigbart et, skriver Ewan Murray i Guardian.

– Selv de mest lidenskapelige «haterne» kan ikke finne nytelse i dette lenger, skriver ESPNs Ian O'Connor, som mener ingen ønsker å se Woods bli ydmyket som han nå blir.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal