NRK Meny
Normal

15-åring slo Woods: – Han blir ydmyket

Tiger Woods (39) spiller så dårlig at til og med de mest lidenskapelige «haterne» ikke kan finne glede i det, mener amerikansk golfskribent.

Hammer

FENOMEN: Her er Cole Hammer i aksjon under åpningsrunden av US Open.

Foto: Michael Madrid / Reuters

Woods

BETENKT: Tiger Woods har fått mye å gruble på.

Foto: ROSS KINNAIRD / Afp

– Ja, det er det, svarer Woods på spørsmål om åpningsrunden i US Open er bunnivået i karrieren.

Runden ble nemlig et eneste langt mareritt for amerikaneren, som endte ti slag over par. Woods, som har funnet 14 majortitler, er i øyeblikket nummer 152 av 156.

80-runden er faktisk hans fjerde svakeste runde noensinne på PGA-turen.

– Tøff dag

Han ble til og med slått av det 15 år gamle fenomenet Cole Hammer, som skapte overskrifter da han overraskende slo seg inn i det celebre selskapet.

Nå har han på mange måter blitt et bilde på hvor langt ned Woods har falt.

Woods vant US Open med 15 slag for 15 år siden – nå er han 15 slag bak teten og taper mot en 15-åring, påpeker ESPNs Jason Sobel på Twitter.

Woods

DEN GANG DA: Her står Tiger Woods med US Open-trofeet 18. juni 2000.

Foto: GARY CAMERON / REUTERS

– Jeg er ikke veldig glad, akkurat. Det var en tøff dag. Jeg fikk en dårlig start. Jeg smalt det 6-jernet i bakken på første hull, og jeg klarte ikke å snu dagen etter det, sier Woods.

Woods har bare spilt fem turneringer på PGA-touren denne sesongen, og 39-åringen har trøblet stort med skader både denne og forrige sesong. Han har kun vært inne blant de 25 beste etter fire runder én gang i 2015, ifølge NTB.

– Blir ydmyket

Fra 1996 til 2014 hadde Woods én 80-runde på 1107 runder. I 2015 står han med tre på 15 runder, skriver Justein Ray i Golf Channel på Twitter.

Det tidligere golfesset sliter med andre ord stort med å finne tilbake til sitt gamle jeg. Woods har de siste årene også hatt mange utenomsportslige forstyrrelser med utroskapsskandale og det nylige bruddet med Lindsey Vonn.

– Woods' kapitulasjon i åpningsrunden er et nytt kapittel med frustrasjon, men et fullstendig forutsigbart et, skriver Ewan Murray i Guardian.

– Selv de mest lidenskapelige «haterne» kan ikke finne nytelse i dette lenger, skriver ESPNs Ian O'Connor, som mener ingen ønsker å se Woods bli ydmyket som han nå blir.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio