Hopp til innhold

Ingvaldsen med årsbeste

Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester.

Løpet i Frankrike holdt til en annenplass.

I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden.

Nå venter både EM og OL i sommer.

– Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.

Håvard Bentdal Ingvaldsen under Nordenkampen i Bærum Idrettspark
Foto: NTB

Siste nytt

  • Albania reddet poeng på overtid

    Kroatia trodde de hadde seiret etter en snuoperasjon, men Albania utlignet fire minutter på overtid og sørget for 2-2 i Hamburg.

    Det resultat kan fort være krise for Kroatia, som er rangert som nummer ti på Fifa-rankingen og var storfavoritt før kampen. Albania er på sin side nummer 66 og jublet vilt for det ene poenget.

    – Det er ingen kroater som er blide for dette her. Gud bedre hvor vanskelig Albania gjorde dette for Kroatia, sier NRKs fotballekspert Bengt Eriksen.

    Dermed står begge lag med ett poeng etter to kamper i gruppe B. De trenger trolig en seier i siste kamp i gruppespillet for å gå videre til åttedelsfinalene. Kroatia skal da spille mot Italia, mens Albania møter Spania."

    Albania tok en tidlig ledelse da Qazim Laci headet inn et innlegg fra Jasir Asani. Kroatenes forsvarsspill var under enhver kritikk og ballen gikk under armene til keeper Dominik Livakovic.

    Albania var nære 2-0 etter halvtimen spilt. Kristjan Asllani ble spilt vakkert igjennom, men Livakovic stormet ut og hindret scoring.

    Etter hvilen presset Kroatia på for utligning, og de lyktes i det 74. minutt. Andrej Kramaric viste frem strålende avslutningsegenskaper og satte ballen kontant nede i hjørnet forbi keeper Thomas Strakosha.

    Kun to minutter senere var kroatene frempå igjen. Ballen ble lagt inn i feltet, hvor Klaus Gjasula var uheldig og scoret selvmål etter en klarering rett i Gjasulas kropp.

    Gjasula skulle likevel gjøre det godt igjen. Han dukket opp i boksen på overtid og sørget for uavgjort.

    Albania
    Foto: Reuters
  • Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

    Rosenborg kommer ikke til frigi talentene Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde når Norge skal spille fotball-EM for U19-lag i juli, melder Adresseavisen.

    Det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot Lillestrøm mens EM-gruppespillet pågår.

    Nypan ble også holdt igjen av Rosenborg under U19-EM i fjor, der Norge gikk til semifinalen.

    – Vi i Rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. Vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder Mikael Dorsin i RBK til Adressa.

    Klubben kan nekte spillerne å delta i EM fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. Norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli.

    – De var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at Sverre og Jesper ikke får lov, sier U19-landslagssjef Luis Pimenta.

    RBK-midtstopper Håkon Røsten er derimot aktuell for troppen. (NTB)

    Sverre Nypan, RBK
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB / NTB
  • Aftenbladet: Henrik Ingebrigtsen står over friidretts-NM med kneplager

    Henrik Ingebrigtsen (33) kan ikke delta i friidretts-NM på hjemmebane i Sandnes. Han plages med et kne, melder Stavanger Aftenblad.

    Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen er derimot påmeldt mesterskapet neste helg.

    Henrik Ingebrigtsen var nylig i aksjon på 5000 meter under EM i Roma. Dere endte han som nummer 25. I etterkant har han hatt trøbbel.

    – Han har etter EM slitt med et kne, og prioriterer derfor trening og restitusjon. Han syns det er kjedelig å stå over, for NM på hjemmebane var noe han hadde sett fram til, sier presserådgiver Espen Skoland til Aftenbladet.

    Med NM ute av bildet, har Ingebrigtsen dårlig tid på seg i jakten på å klare OL-kravet.

    33-åringen åpnet etter EM opp om at han hadde fått påvist krystallsyken. Det har preget sesongen hittil. (NTB)

    Henrik Ingebrigtsen Stockholm
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal