Hopp til innhold

Turnstjerne raser mot netthets

Den amerikanske turnprofilen Simone Biles har sett seg lei av all kritikken hun og ektemannen Jonathan Owens har fått i sosiale medier.

Kommentarene kommer som følge at av NFL-spiller Owens uttalte i en podkast i desember at han ikke viste hvem Biles var før de møttes for første gang.

– Jeg skal adressere dette raskt, spøken var aldri en spøk! Dere er veldig respektløse overfor forholdet mitt til mannen min, skrev Biles i en Instagram-story mandag og fortsatte:

– Så jeg sier dette bare en gang. Med all respekt, dra til helvete. Hvis dere fortsetter å kommentere eller tvitre til meg, kommer jeg bare til å blokkere dere. Så enkelt er det.

Biles avsluttet meldingen med å takke alle sine støttespillere.

Innlegget kom etter at Biles vant et turnstevne søndag og la ut et bilde der hun kysset Owens og skrev «Hjertet mitt. Den beste supporteren, jeg kunne ikke bedt om en bedre ektemann».

Til tross for flere støttende kommentarer, gjorde flere kommentarer narr av kontroversen og Owens. (NTB)

Simone Biles
Foto: AP

Siste nytt

  • Fortsatt vekst i norsk idrett – 24.500 flere medlemmer i 2023

    Også i fjor økte medlemstallene i norske idrettslag. Oppgangen var på 1,3 prosent fra året før.

    Det viser foreløpige tall fra Norges idrettsforbund. Ved utgangen av 2023 var det registrert 1,856 millioner medlemmer, som er en økning på rundt 24.500.

    Idretten har fortsatt ikke kommet helt opp på 2019-nivået. Koronapandemien førte til et dramatisk frafall det første året, men trenden har siden vist en årlig moderat økning.

    Det var også flere aktive utøvere, trenere og ledere i idrettslagene i 2023. Veksten var på 3,7 prosent, som i rene tall ga en oppgang på 59.000.

    – Dette er svært gledelige tall og viser at norsk idrett har jobbet svært godt og målrettet både med rekruttering og aktivitetstilbudet til våre medlemmer det siste året, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i en uttalelse.

    Kvinneandelen økte igjen og endte i fjor på 40,71 prosent.

    – Det er gledelig å se at kvinneandelen har økt jevnt og trutt de to siste årene etter en nedgang siden toppåret 2018. Dette har vært et viktig satsingsområde både for idrettsstyret og for hele norsk idrett, sier Dalhaug.

    Dette var de tre største særforbundene i 2023:

    * Norges Fotballforbund (397.000 medlemmer)

    * Norges Håndballforbund (142.000)

    * Norges Golfforbund (134.000)

    (NTB)

    Arne Bård Dalhaug
    Foto: Stian Lysberg / NTB
  • McCregor comeback avlyst igjen

    Conor McCregor (35) som ikke har gått i ringen siden han brakk foten mot Dustin Poirier i juli 2021 skulle etter planen gjøre comeback i UFC 29.juni mot Michael Chandler.

    Nå er kampen avlyst.

    – McGregor er ute av kampen mot Michael Chandler grunnet en skade, sa UFC-president Dana White i en video publisert på X i natt, norsk tid.

    07WbblCmPiY
    Foto: AP
  • KI-overvåking bekymrer: – OL blir en stor lekeplass

    Frankrike trapper opp bruken av kunstig intelligens i Paris-OL. Kritikerne mener det åpner døra for mer inngripende overvåking.

    De siste månedene er KI-systemer blitt testet på franske togstasjoner, konserter og fotballkamper. Verktøyet har ikke vært fullt operativt, men det endrer seg når OL starter i slutten av juli.

    Fra da av kan politi, brannvesen, redningstjenester og enkelte sikkerhetsselskaper innen transport bruke overvåkingsteknologien fram til 31. mars 2025.

    Hovedoppgavene blir blant annet å skanne folkemengder, sjekke forlatte gjenstander og se etter mulige våpen. Dette kan bli den nye normalen, advarer Amnesty Frankrike.

    – OL gir en stor mulighet til å teste denne type overvåking under dekke av at det er sikkerhetskritisk. Det baner vei for enda mer inngripende systemer som ansiktsgjenkjenning, sier Katia Roux til Reuters.

    Ifølge fransk lov er det forbudt å bruke verktøy som kjenner igjen ansikter. Myndighetene har uttalt at det er en rød linje som ikke kan krysses.

    (NTB)

    Paris
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal