Reuters: Påtalemyndigheten ber om at Juventus trekkes elleve poeng

Påtalemyndigheten i italiensk fotball ber om at storklubben Juventus fratas elleve poeng som følge av den såkalte plusvalenza-saken, melder Reuters.

Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

Nyhetsbyrået hevder å ha kilder på hva som kan bli utfallet av den nye behandlingen av anklagene mot Juventus og klubbens tidligere lederskikkelser.

Den endelige avgjørelsen og straffen er ventet å bli offentliggjort av Italias fotballforbund senere mandag. Skulle påtalemyndigheten få det som den vil, er Juventus igjen i trøbbel i racet om Champions League-spill neste sesong.

En måned er gått siden Juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. Det skjedde etter en høring hos Italias olympiske komités (Coni) høyeste juridiske organ.

Vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet.

(©NTB)

FILE PHOTO: Europa League - Semi Final - First Leg - Juventus v Sevilla

• Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Molde
  • Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK

Nyopprykkede Kristiansund sjokkerte Strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2.

Strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. Med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av Eliteserien.

KBK har også imponert i sesongåpningen. Klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag.

Oskar Sivertsen sendte KBK opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter.

Kort tid senere stanget Willumsson inn 2-0.

Godset jaktet scoring, og kaptein Gustav Valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe.

Kort tid senere satt også Elias Melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2.

Det sikret ett poeng til hvert av lagene. (NTB)