Hopp til innhold

Hopp i Granåsen flyttes til Lillehammer

Neste års Raw Air skulle være den store åpningen for det nye anlegget i Granåsen, men hopparenaen blir ikke klar i tide. Lillehammer skal avholde arrangementet.

Forrige onsdag ga Trondheim kommune beskjed til Norges Skiforbund, som ga beskjed videre til Det internasjonale Skiforbundet (FIS), om at arenaen ikke står klar til arrangementsstart, melder Adresseavisen.

– Grunnen er alt som har skjedd med tanke på krig i Ukraina og pandemi. Det har ført til leveringsvanskeligheter, som har gjort at forsinkelser har oppstått, sier Ola By Rise, kultur- og idrettsdirektør i Trondheim kommune.

Skiforbundets arrangementssjef Terje Lund opplyser at FIS har godtatt endringen fra Trondheim til Lillehammer.

Selve hoppbakken vil stå klar som planlagt i januar 2023 og vil bli brukt fra og med da. (NTB)

Dronebilde av Granåsen idrettspark som er under ombygging
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Siste nytt

  • VG: Andersen åpner for overraskende retur

    Inge Andersen er spilt inn som nytt styremedlem i Norges Skiforbund. Det bekrefter han overfor VG.

    – Jeg kan bekrefte at jeg har hatt et møte med valgkomiteen i Norges Skiforbund. Dersom de mener at de kan bruke kompetansen min, så er jeg åpen for å bidra, sier Andersen til VG.

    Han har tidligere vært generalsekretær i Norges Idrettsforbund, men måtte forlate jobben som følge av sakene knyttet til pengebruk og reiseregninger i forbundet.

    Idrettstyret
    Foto: Terje Bendiksby / NTB
  • Serieleder Vålerenga senket Åsane – Stabæk herjet med Lyn

    Vålerenga vant 3-0 på bortebane mot Åsane og troner øverst på tabellen i Toppserien. De har enda ikke avgitt poeng denne sesongen.

    Ylinn Tennebø sendte Oslo-laget i føringen allerede etter to minutter. Karina Sævik hadde målgivende på fulltrefferen og doblet ledelsen fra straffemerket ti minutter før pause.

    Olaug Tvedten sørget for 3-0-ledelse et kvarter etter hvilen. VIF står med full pott etter seks serierunder, og ligger tre poeng foran Rosenborg. Trønderne har heller ikke tapt en kamp enda, men har spilt én kamp mindre. Søndag venter Brann på bortebane for Rosenborg.

    Stabæk lekte seg mot Lyn og vant hele 7-1 på Kringsjå. Bærumslaget ledet 1-0 til pause, men scoret ytterligere seks mål etter hvilen.

    Arna-Bjørnar ligger helt nederst med ett fattig poeng, og måtte tåle et nytt tap mot Røa lørdag. Oline Fuglem sendte Røa i føringen etter elleve minutter. Julie Klæboe la på med to scoringer etter hvilen, før Ragne Svastuen fastsatte resultatet til 4-0 i sluttminuttene. Oslo-laget innehar 3.-plassen på tabellen foreløpig. (NTB)

    Vålerenga
    Foto: NTB
  • Ipswich tilbake i Premier League for første gang siden 2002

    Ipswich Town sikret opprykket til Premier League i siste serierunde av mesterskapsserien. Det er andre år på rad at Ipswich rykker opp i divisjonssystemet.

    Wes Burns og Omari Hutchinson scoret målene i 2-0-seieren over Huddersfield. Dermed er Ipswich tilbake på det høyeste nivået i engelsk fotball for første gang siden 2002.

    For fem år siden rykket laget ned til League One, og dermed var klubben utenfor de to øverste divisjonene i engelsk fotball for første gang på 63 år.

    Forrige sesong rykket «Tractor Boys» opp igjen fra League One med 2.-plass og brukte bare en sesong på nivå to før de tok seg opp i Premier League.

    Tittelvinner Leicester hadde allerede sikret opprykket i mesterskapsserien før siste serierunde og brukte dermed bare en sesong på nivå to før comebacket i Premier League var en realitet.

    Leeds United, Southampton, West Bromwich Albion og Norwich City skal spille kvalifisering om den siste opprykksplassen. (NTB)

    Ipswich
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal