NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 med imponerende seier

Sarpsborg 08 dro i land en overbevisende seier borte mot FK Haugesund søndag kveld. Kampens eneste mål kom ved Magnus Sylling Olsen.

Moi feirer scoring

Mohamed Elyounoussi kunne feire seier og målgivende i kveldens kamp mot FK Haugesund.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

FK Haugesund - Sarpsborg 08 0-1

Etter to relativt rolige omganger var det til slutt Magnus Sylling Olsen som fikk æren av å sette inn kampens og Sarpsborg 08s eneste mål.

Dermed kunne sarpingene feire en meget overraskende og sterk seier på Haugesund Stadion.

Rolig førsteomgang

De første 45 minuttene startet rolig, og ingen av lagene stormet i angrep. Det var likevel bortelaget som tok initiativet i kampens første minutter.

Og de burde og skulle også ha ledet etter snaue ti minutter. Tom Erik Breive kom alene med FKH-keeper Per Morten Kristiansen, men avslutningen var, dessverre for bortelaget, for dårlig.

Med en flott benparade nektet Kristiansen i Haugesund-buret bortelaget en vidunderlig start.

Etter hvert som minuttene dro seg til, kom hjemmelaget litt mer med i kampen, men det var fortsatt de blåstripete fra Sarpsborg som virket mest farlige. En for dagen meget solig Mohamed Elyounoussi viste seg flere ganger frem fra sin venstre kant.

Utover i omgangen falt derimot nivået noe også hos bortelaget, og kampen var til tider preget av mange feilpasninger. Der Sarpsborg 08 prøvde å spille seg gjennom hjemmelagets forsvar, var det nesten bare «Flo»-pasninger å se hos FK Haugesund.

Etter 45 minutter stod det dermed 0-0 på Haugesund Stadion, med Breives sjanse som den eneste noterte.

Hjemmelaget mer med etter hvilen

I andre omgang fikk hjemmelaget mer dreis på spillet sitt, og jobbet seg mer og mer inn i kampen. Men fortsatt uteble de helt store sjansene for de liljehvite.

Sarpsborg 08 forsvarte seg godt, men ble til tider presset nesten helt ned til egen 16-meter.

Men til tross for Haugesunds oppløftende spill var det til slutt bortelaget som kunne juble for scoring.

Etter en felling helt nede ved Haugesunds venstre cornerflagg stilte Mohamed Elyounoussi seg opp for å ta frisparket.

Han svingte ballen inn i feltet, og ved bakerste stolpe kunne Magnus Sylling Olsen kontrollert nikke ballen i mål fra kloss hold.

Nær scoring på tampen

Hjemmelaget malte på i sluttminuttene og var også nære en scoring, men ingen på FKH-laget maktet å finne nettmaskene. Derimot var det Gudmundur Thorarinsson som i andre enden av banen burde punktert kampen helt i sluttminuttene.

Dessverre for bortelaget feiet han ballen over mål fra drøye ti meter, men det hadde ingenting å si til slutt.

Sarpsborg 08 tok dermed en meget sterk seier på en arena som kun så tre tap i fjorårets Eliteserie.

Med kveldens trepoenger klatrer dermed Sarpsborg 08 opp til en oppløftende åttendeplass på tabellen. Haugesund falt ned til niendeplass, der kun målforskjell skiller dem fra Sarpsborg på åttende.

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08