- Woods må kjempe for plass

Tiger Woods er ikke garantert en plass på USAs Ryder Cup-lag.

Tiger Woods

Tiger Woods må begynne å prestere på banen

Foto: Chris O'Meara / Ap

Kaptein for det amerikanske laget, Corey Pavin, sier at Woods må kvalifisere seg til laget på lik linje med andre spillere.

Woods tok en fem måneders pause etter utroskapsskandalen og har ikke overbevist på golfbanen etter at han kom tilbake. I tillegg har han slitt med en nakkeskade.

Bør Tiger Woods spille på det amerikanske laget? Diskuter nederst i saken!

Tiger Woods ligger for øyeblikket på en 11. plass på poengliten for å kvalifisere seg til laget hvor bare de åtte beste er garantert en plass når de møter Europa i Wales i oktober. I tillegg kan lagkaptein Pavin plukke ut fire spillere som han mener fortjener en plass på laget.

Corey Pavin

Corey Pavin skal lede USA i Ryder Cup

Foto: MIKE STONE / Reuters

- Jeg kommer ikke til å behandle han annerledes enn andre spillere. Det er helt sikkert at han ikke automatisk får en plass, sa Corey Pavin til Reuters.

- Jeg vil gjerne ha han på laget, men da må jeg vite at han kommer til å spille bra, sa han videre.

God tid

Pavin har ikkediskutert saken med Woods om saken, men regner med at han i løpet av de fire neste månedene har god tid til å spille seg inn på laget.

Tiger Woods topper fortsatt verdensrankingen i golf og har til sammen vunnet 14 majorkonkurranser, men han har en heller dårlig statistikk å se tilbake på fra tidligere Ryder Cup-konkuranser. Ti seirer, 13 tap og fire uavgjort er fasiten etter fem konkurranser. Han har bare vært på vinnerlaget en gang og det var i 1999.

Siste nytt

 • Kaller OL et selvmordsoppdrag

  Kritikken fortsetter å hagle mot sommerens OL i Tokyo. En av Japans mektigste forretningsmenn mener det er for risikabelt å arrangere lekene under en pandemi.

  Motstanden mot OL har i lang tid vært høy i Japan. Nå kaster også direktøren for netthandelgiganten Rakuten seg inn i debatten.

  I et intervju med CNN stempler Hiroshi Mikitani det som et selvmordsoppdrag å arrangere olympiske leker samtidig som vertslandet sliter med en fjerde koronabølge.

  – Risikoen er altfor stor. Jeg er motstander av å ha OL i Tokyo, sier han.

  Med bare ti uker igjen til den planlagte åpningsseremonien er det unntakstilstand i flere japanske regioner.

  Mikitani påpeker i CNN-intervjuet at det ikke er for sent å avlyse OL.

  – Alt er mulig, sier han. (NTB)

  OL-ringer, Tokyo
  Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP
 • Klarte ikke «cuten»

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir ikke helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på første hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen endte på seks slag under par. Etter to runder var Ventura to slag unna. Dermed blir det nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP
 • Til oppsamlingsheat i OL-jakten

  Roduoen Hanna Inntjore og Marianne Madsen må gjennom en runde til i håpet om en finaleplass i OL-kvalifiseringen. De var sjanseløse i lørdagens forsøksheat.

  Den norske toerbåten lå bakerst ved alle tidspasseringer. I mål klokket den inn til en fjerdeplass på 7.44.47.

  Danmark var raskest i heatet med 7.14.17. Kun vinneren tok seg direkte til mandagens finale i sveitsiske Luzern. Øvrige båter må ut i oppsamlingsheat.

  Det er et trangt nåløye om de siste OL-plassene. De to beste båtene i finalen kvalifiserer seg til sommerlekene i Tokyo. Norge har båter på startstreken i flere andre klasser lørdag. (NTB)

  Ro-VM 2018
  Foto: Tore Meek / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal