- Skal skrive autografer her og der

Øystein Pettersen lover å skrive autografer hvis det går bra i VM. Han går dermed motsatt vei enn Petter Northug som han omtaler som langrennsportens Michael Jackson.

Northug og Pettersen med OL-gull

Northug og Pettersen med OL-gullet de tok på lagsprinten i Vancouver

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / Scanpix

- Hvis jeg ikke blir tatt ut til VM-laget, så lover jeg å skrive masse autografer, men hvis jeg blir tatt ut skal jeg i alle fall ikke skrive noen under sprinten. Men vinner jeg den skal jeg skrive både her er og der, sier en humoristisk Øystein Pettersen til NRK.

Han velger dermed en annen taktikk en det Norges Skiforbund gjør for å skjerme sin største stjerne.

- Jeg skjønner Petter veldig godt, for han er Michael Jackson i langrennsverdenen. Petter må ha fokus på det han må gjøre for å gå fort på ski, så får heller alle autografjegerne sende brev. Da kan Petter sitte oppi Meråker og signere disse brevene, sier Pettersen videre.

Ifølge VG er det i tillegg leid inn vakter som skal passe på at ingen kommer i nærheten av utøverhotellet. Også fram mot verdenscupstarten i november kommer Northug til å bli skjermet fra presse og andre oppgaver.

Les: Ingen autografer fra Northug

På gulvet i langrennssporten

Pettersen har forståelse for at Northug må skjermes for å kunne forbrede seg til å prestere under mesterskapet, men han ser også den andre siden av saken.

- Jeg er veldig bevisst på at vi driver i showbusiness, og at vi lever av deres interesse og da må vi gi av oss selv, sier "Pølsa".

Hva tenker du om at Norges største stjerne må skjermes?

- Hvis ikke Petter går fort på ski, så har han heller ingen fans. Jeg skjønner han veldig godt, så får heller vi som jobber på gulvet i langrenssporten skrive autografer, avslutter Øystein Pettersen.

Siste nytt

 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE
 • Første poengtap for LSK

  Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon.

  I Sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang.

  Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens Sandnes står med fem poeng etter tre kamper.

  TzVQTlWNMeo
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen
 • Wigan knuste Hull 8-0(!)

  Wigan latterliggjorde Hull med hele 8-0, etter 7-0 til pause i engelsk 1. divisjon tirsdag. Samtidig spilte Stefan Johansens Fulham 0-0 mot West Bormwich. Dermed Kan Johansens lag fortsatt rykke opp til Premier League. De har fem poeng opp til West Bromwich med to kamper igjen å spille.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal