- Skal skrive autografer her og der

Øystein Pettersen lover å skrive autografer hvis det går bra i VM. Han går dermed motsatt vei enn Petter Northug som han omtaler som langrennsportens Michael Jackson.

Northug og Pettersen med OL-gull

Northug og Pettersen med OL-gullet de tok på lagsprinten i Vancouver

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / Scanpix

- Hvis jeg ikke blir tatt ut til VM-laget, så lover jeg å skrive masse autografer, men hvis jeg blir tatt ut skal jeg i alle fall ikke skrive noen under sprinten. Men vinner jeg den skal jeg skrive både her er og der, sier en humoristisk Øystein Pettersen til NRK.

Han velger dermed en annen taktikk en det Norges Skiforbund gjør for å skjerme sin største stjerne.

- Jeg skjønner Petter veldig godt, for han er Michael Jackson i langrennsverdenen. Petter må ha fokus på det han må gjøre for å gå fort på ski, så får heller alle autografjegerne sende brev. Da kan Petter sitte oppi Meråker og signere disse brevene, sier Pettersen videre.

Ifølge VG er det i tillegg leid inn vakter som skal passe på at ingen kommer i nærheten av utøverhotellet. Også fram mot verdenscupstarten i november kommer Northug til å bli skjermet fra presse og andre oppgaver.

Les: Ingen autografer fra Northug

På gulvet i langrennssporten

Pettersen har forståelse for at Northug må skjermes for å kunne forbrede seg til å prestere under mesterskapet, men han ser også den andre siden av saken.

- Jeg er veldig bevisst på at vi driver i showbusiness, og at vi lever av deres interesse og da må vi gi av oss selv, sier "Pølsa".

Hva tenker du om at Norges største stjerne må skjermes?

- Hvis ikke Petter går fort på ski, så har han heller ingen fans. Jeg skjønner han veldig godt, så får heller vi som jobber på gulvet i langrenssporten skrive autografer, avslutter Øystein Pettersen.

Sportsnyheter

Italia-yndlingen herjet: – Lett å se nå at de tok feil av ham

Italia vartet opp med festfotball og scoringer av ypperste klasse. I sentrum av det hele stod en 23 år gammel midtbaneelegant som ble takket av på stadion i Roma med stående ovasjoner fra publikum.

Basketak da Tyrkia ble sendt mot EM-stupet

Det kokte fullstendig over i sluttminuttene da Tyrkia jaget et avgjørende utligningsmål. I steden har Wales kurs mot avansement, mens Tyrkia må håpe på et mirakel.

Siste nytt

 • Sergio Ramos forlater Madrid

  Real Madrid bekrefter at Sergio Ramos (35) forlater klubben i sommer.

  I morgen skal det holdes en avskjedsseremoni for midtstopperen som har vært i klubben siden 2005.

  Det meldes ikke hvor han skal spille neste sesong, men han kan dra vederlagsfritt ettersom hans kontrakt går ut i sommer.

  Det har blitt 671 kamper og 101 scoringer på 35-åringen.

  Det siste året har Ramos slitt med skadeproblemer, og han er ikke med i Spanias EM-tropp.

  La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Johannessen OL-klar

  Golfaren Kristian Krogh Johannessen sikra seg ein OL-plass, etter at Wu Ashun ikkje klarte cuten i siste kvalifiseringsturnering.

  Kinesaren var den einaste som kunne dytte Johannessen ned frå 60.-plassen på OL-rankinga, men då måtte han klare ein topp-seks-plassering i golfturneringa i Cádiz.

  Men Wu enda på 70.-plass etter dag to, og får dermed ikkje vere med vidare i turneringa. Johannessen ligg på ein delt 8.-plass, men uansett kva han gjer resten av turneringa vil OL-plassen vere sikker.

  Viktor Hovland har tidlegare sikra seg ein OL-plass i golf for Noreg.

  Krogh Johannessen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Måtte ut etter grisetakling

  Aron Dønnum ble byttet ut på grunn av skade da han ble taklet knallhardt av Kitolano.

  Odd-spilleren suste inn med høy fart, og låste Dønnums bein i taklingen. VIF-spilleren ble liggende lenge på gressmatta, og måtte støtte seg på to VIF-ansatte da han ble hjulpet av banen.

  Eurosport-kommentatorene Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud var samstemte i at dette var soleklart rødt kort. Men Kitolano slapp unna med gult kort.

  Kitolano selv meldte før kampen at han skulle være stygg. Det ble han konfrontert med av Eurosport i pausen.

  – Jeg skulle ikke være stygg og takle ham ut. Jeg vil ha den beste spillern på banen, så det var kjipt. Det var 50/50, så da kan alt skje, sier Kitolano.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal