Hopp til innhold

- Skal skrive autografer her og der

Øystein Pettersen lover å skrive autografer hvis det går bra i VM. Han går dermed motsatt vei enn Petter Northug som han omtaler som langrennsportens Michael Jackson.

Northug og Pettersen med OL-gull

Northug og Pettersen med OL-gullet de tok på lagsprinten i Vancouver

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / Scanpix

- Hvis jeg ikke blir tatt ut til VM-laget, så lover jeg å skrive masse autografer, men hvis jeg blir tatt ut skal jeg i alle fall ikke skrive noen under sprinten. Men vinner jeg den skal jeg skrive både her er og der, sier en humoristisk Øystein Pettersen til NRK.

Han velger dermed en annen taktikk en det Norges Skiforbund gjør for å skjerme sin største stjerne.

- Jeg skjønner Petter veldig godt, for han er Michael Jackson i langrennsverdenen. Petter må ha fokus på det han må gjøre for å gå fort på ski, så får heller alle autografjegerne sende brev. Da kan Petter sitte oppi Meråker og signere disse brevene, sier Pettersen videre.

Ifølge VG er det i tillegg leid inn vakter som skal passe på at ingen kommer i nærheten av utøverhotellet. Også fram mot verdenscupstarten i november kommer Northug til å bli skjermet fra presse og andre oppgaver.

Les: Ingen autografer fra Northug

På gulvet i langrennssporten

Pettersen har forståelse for at Northug må skjermes for å kunne forbrede seg til å prestere under mesterskapet, men han ser også den andre siden av saken.

- Jeg er veldig bevisst på at vi driver i showbusiness, og at vi lever av deres interesse og da må vi gi av oss selv, sier "Pølsa".

Hva tenker du om at Norges største stjerne må skjermes?

- Hvis ikke Petter går fort på ski, så har han heller ingen fans. Jeg skjønner han veldig godt, så får heller vi som jobber på gulvet i langrenssporten skrive autografer, avslutter Øystein Pettersen.

Siste nytt

 • Jarstein spilte fotball for første gang på 468 dager

  Rune Almenning Jarstein fikk endelig spilt fotball igjen for Hertha Berlin etter å ha vært på sidelinjen i 468 dager.

  Den norske keeperprofilen har de siste par årene slitt med både koronasykdom og kneskade.

  Jarstein fikk en omgang for Hertha, som møtte Babelsberg i en treningskamp. Jarstein og co. vant 1-0.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Motstander Tsitsipas reagerer sterkt på oppførselen til Kyrgios underveis i kampen.

  – Det er konstant mobbing fra ham. Han mobber sine motstandere. Han var sikkert en bølle på skolen, sa Tsitsipas etter kampen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste