NRK Meny
Normal

- Skal skrive autografer her og der

Øystein Pettersen lover å skrive autografer hvis det går bra i VM. Han går dermed motsatt vei enn Petter Northug som han omtaler som langrennsportens Michael Jackson.

Northug og Pettersen med OL-gull

Northug og Pettersen med OL-gullet de tok på lagsprinten i Vancouver

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / Scanpix

- Hvis jeg ikke blir tatt ut til VM-laget, så lover jeg å skrive masse autografer, men hvis jeg blir tatt ut skal jeg i alle fall ikke skrive noen under sprinten. Men vinner jeg den skal jeg skrive både her er og der, sier en humoristisk Øystein Pettersen til NRK.

Han velger dermed en annen taktikk en det Norges Skiforbund gjør for å skjerme sin største stjerne.

- Jeg skjønner Petter veldig godt, for han er Michael Jackson i langrennsverdenen. Petter må ha fokus på det han må gjøre for å gå fort på ski, så får heller alle autografjegerne sende brev. Da kan Petter sitte oppi Meråker og signere disse brevene, sier Pettersen videre.

Ifølge VG er det i tillegg leid inn vakter som skal passe på at ingen kommer i nærheten av utøverhotellet. Også fram mot verdenscupstarten i november kommer Northug til å bli skjermet fra presse og andre oppgaver.

Les: Ingen autografer fra Northug

På gulvet i langrennssporten

Pettersen har forståelse for at Northug må skjermes for å kunne forbrede seg til å prestere under mesterskapet, men han ser også den andre siden av saken.

- Jeg er veldig bevisst på at vi driver i showbusiness, og at vi lever av deres interesse og da må vi gi av oss selv, sier "Pølsa".

Hva tenker du om at Norges største stjerne må skjermes?

- Hvis ikke Petter går fort på ski, så har han heller ingen fans. Jeg skjønner han veldig godt, så får heller vi som jobber på gulvet i langrenssporten skrive autografer, avslutter Øystein Pettersen.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal