- Skal skrive autografer her og der

Øystein Pettersen lover å skrive autografer hvis det går bra i VM. Han går dermed motsatt vei enn Petter Northug som han omtaler som langrennsportens Michael Jackson.

Northug og Pettersen med OL-gull

Northug og Pettersen med OL-gullet de tok på lagsprinten i Vancouver

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / Scanpix

- Hvis jeg ikke blir tatt ut til VM-laget, så lover jeg å skrive masse autografer, men hvis jeg blir tatt ut skal jeg i alle fall ikke skrive noen under sprinten. Men vinner jeg den skal jeg skrive både her er og der, sier en humoristisk Øystein Pettersen til NRK.

Han velger dermed en annen taktikk en det Norges Skiforbund gjør for å skjerme sin største stjerne.

- Jeg skjønner Petter veldig godt, for han er Michael Jackson i langrennsverdenen. Petter må ha fokus på det han må gjøre for å gå fort på ski, så får heller alle autografjegerne sende brev. Da kan Petter sitte oppi Meråker og signere disse brevene, sier Pettersen videre.

Ifølge VG er det i tillegg leid inn vakter som skal passe på at ingen kommer i nærheten av utøverhotellet. Også fram mot verdenscupstarten i november kommer Northug til å bli skjermet fra presse og andre oppgaver.

Les: Ingen autografer fra Northug

På gulvet i langrennssporten

Pettersen har forståelse for at Northug må skjermes for å kunne forbrede seg til å prestere under mesterskapet, men han ser også den andre siden av saken.

- Jeg er veldig bevisst på at vi driver i showbusiness, og at vi lever av deres interesse og da må vi gi av oss selv, sier "Pølsa".

Hva tenker du om at Norges største stjerne må skjermes?

- Hvis ikke Petter går fort på ski, så har han heller ingen fans. Jeg skjønner han veldig godt, så får heller vi som jobber på gulvet i langrenssporten skrive autografer, avslutter Øystein Pettersen.

Siste nytt

 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde