- Kan lære av australierne

Wimbledon-publikummet kan bli bedre til å støtte egne spillere mener Anne Keothavong.

Australske fans har noe å lære bort i følge Anne Keothavong
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Anne Keothavong, eneste britiske kvinne fortsatt med i turneringen, mener tilskuerne i Wimbledon kan bli bedre til å støtte sine egne spillere.

Anne Keothavong

Anne Keothavong

Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

- Jeg har vært heldig nok til å spille alle Grand Slam-turneringene og i Australia er de veldig flinke til å støtte sine egne spillere. De lager mye bråk. Det er sånt som spillerne setter pris på, sier Keothavong.

Britene har hatt en meget tung start på turneringen på hjemmebane. Kun to av elleve overlevde den første runden. I tillegg til Keothavang er også Andy Murray med videre.

Les: Nedtur for britene

Det har vært langt mellom oppturene for britisk tennis i de seneste årene.

Ingen mannlig britisk spiller har vunnet Wimbledon siden Fred Perry gjorde det i 1936. Blant damene er det litt bedre. Siste vinner var Virigna Wade i 1977.

En ny seier er med andre ord svært etterlengtet og da burde kanskje hjemmepublikummet helhjertet støtte sine egne.

- I England er folk reserverte. De er kanskje mer ute etter å kritisere egne spillere enn å gi de all den hjelpen de kan, fortsetter Keothavong.

Siste nytt

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sølv og bronse i skiskytter-EM

  Tarjei Bø og Endre Strømsheim tok henholdsvis sølv og bronse på herrenes normaldistanse i EM i skiskyting. Bø ledet etter siste skyting, men måtte nøye seg med sølv kun 3,7 sekunder bak bulgarske Krasimir Anev.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bjørnstad til Seefeld etter sykdom

  Kombinertutøver Espen Bjørnstad har slitt med sykdom, men onsdag reiste han nedover til Seefeld. Resten av laget reiste mandag. Bjørnstad har kun trent to ganger tidligere i VM-bakken, og nå rekker han bare to treningshopp før mesterskapet er i gang.

  Espen Bjørnstad
  Foto: Andreas Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal