Hopp til innhold

- Kan lære av australierne

Wimbledon-publikummet kan bli bedre til å støtte egne spillere mener Anne Keothavong.

Australske fans har noe å lære bort i følge Anne Keothavong
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Anne Keothavong, eneste britiske kvinne fortsatt med i turneringen, mener tilskuerne i Wimbledon kan bli bedre til å støtte sine egne spillere.

Anne Keothavong

Anne Keothavong

Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

- Jeg har vært heldig nok til å spille alle Grand Slam-turneringene og i Australia er de veldig flinke til å støtte sine egne spillere. De lager mye bråk. Det er sånt som spillerne setter pris på, sier Keothavong.

Britene har hatt en meget tung start på turneringen på hjemmebane. Kun to av elleve overlevde den første runden. I tillegg til Keothavang er også Andy Murray med videre.

Les: Nedtur for britene

Det har vært langt mellom oppturene for britisk tennis i de seneste årene.

Ingen mannlig britisk spiller har vunnet Wimbledon siden Fred Perry gjorde det i 1936. Blant damene er det litt bedre. Siste vinner var Virigna Wade i 1977.

En ny seier er med andre ord svært etterlengtet og da burde kanskje hjemmepublikummet helhjertet støtte sine egne.

- I England er folk reserverte. De er kanskje mer ute etter å kritisere egne spillere enn å gi de all den hjelpen de kan, fortsetter Keothavong.

Siste nytt

 • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

  I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

  – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

  De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

  Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

  B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

  – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

  Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

  Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

  Kombinert
  Foto: NTB
 • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

  Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

  Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

  Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

  – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

  Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

  Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

  cLJZ5U40J_M
  Foto: NTB
 • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

  Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

  Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

  I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

  – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

  I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

  Sivert Mannsverk
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal