Roddick hyller Federer

Etter sitt tredje finaletap i Wimbledon for Roger Federer hyller Andy Roddick den sveitsiske mesteren.

Andy Roddick
Foto: GLYN KIRK / AFP

Les: Federer vant rekordjevn finale

Søndagens finale i Wimbledon-turneringen var historisk på mange måter. Roger Federer slo Andy Roddick i fem sett og ble dermed den første spilleren på herresiden med 15 Grand Slam-titler. Det er en ganske ufattelig prestasjon med tanke på at sveitseren bare er 27 år gammel.

Foran øynene på gamle helter som Björn Borg, John McEnroe og Pete Sampras vartet Federer og Roddick opp med en finale som vil bli skrevet inn i historiebøkene som en av de beste.

I nesten fire og en halv time fikk man se tennis på sitt aller ypperste.

(saken fortsetter under bildet)

Andy Roddick og Roger Federer

Andy Roddick og Roger Federer poserer med trofeene etter finalen.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Aldri vært nærmere

20 game måtte til i det siste settet før Federer kunne slippe jubelen løs. En periode så det ut til at kampen skulle vare ut i de sene nattetimer, men Federer brøt Roddicks serve for første gang på stillingen 15-14.

Andy Roddick tapte dermed sin tredje Wimbledon-finale mot Federer, men amerikaneren har aldri vært nærmere en seier.

- I dag hadde han problemer med å returnere servene mine for første gang, sier Roddick som vant US Open i 2003.

- Men man fikk aldri følelsen av at han noen gang ble frustrert. Han holdt fokus og kjempet seg gjennom kampen.

- Federer får skryt for mye, men ikke for måten han i mange kamper går ned i kjelleren og kjemper seg tilbake i kamper. Det er nok på grunn av at han får det til å se enkelt ut, men i dag måtte han virkelig kjempe, sier Roddick.

Andy Roddick

Andy Roddick skulle ønske det var han som kunne ta i mot publikums hyllest.

Foto: Julian Finney / AFP

Fantastiske server

Roddick servet helt fabelaktig gjennom hele kampen. En vanvittig høy førsteserve prosent gjorde at Federer ikke klarte å bryte amerikaneren før i hans 37. servegame.

Hele ti ganger i det siste settet måtte Roddick serve for å holde seg i kampen. Men 26 åringen var aldri stresset.

- Når jeg ser tilbake på det så virker det voldsomt. Men i hvert game var det kun et poeng av gangen. Og det ble mange etterhvert.

Men Federer servet ikke stort dårligere. 50 servess leverte sveisteren som passerte Rafael Nadal på verdensrankingen og er nå tilbake på toppen

- Han servet fantastisk. Det var ikke mange andreserver hvor jeg fikk sjansen. Når jeg først fikk muligheten i ballvekslinger følte jeg at jeg hadde god kontroll, men han gjorde det han måtte. Hadde han ikke servet så bra, ville jeg sikkert vært i bedre humør i dag, sier 26 åringen.

Da Roddick fikk spørsmålet om Federer er tidenes beste spiller nølte han ikke.

Ja, det er han, sa Andy Roddick etter sitt 19. tap for tennisfenomenet fra Sveits.

Andy Roddick og Roger Federer

Andy Roddick og Roger Federer takker hverandre for kampen.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Ble hyllet etter tapet

Etter kampen, mens Andy Roddick satt i stolen og deppet over tapet sang tilskuerne på Center Court navnet til amerikaneren.

- Det var flott. Det viste at de verdsatte det vi gjorde ute på banen og det var en gest jeg satt pris på, sier Roddick.

Amerikaneren var langt nede etter tapet, men har nok helt sikkert fått en mange nye supportere etter den heroiske innsatsen. Helt sikkert er det at han ikke har mindre lyst til å vinne verdens gjeveste tennisturnering etter dette.

Andy Roddick

Andy Roddick depper etter nok et finaletap for Roger Federer.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal