NRK Meny
Normal

- Jeg hadde ikke takket nei til å spille med de gutta

Patrick Thoresen er ydmyk og stolt etter å ha blitt tatt ut på all star-laget i ishockey-VM.

Video Thoresen har tatt velfortjent ferie

Patrick Thoresen er stolt av å ha fått plass på VMs allstarlag (bilder med tillatelse fra MAX)

28-åringen noterte seg for 18 målpoeng under VM, som ble avsluttet søndag. Belønningen ble at han som første nordmann noensinne kom på all star-laget i et VM .

– Først og fremst var det veldig overraskende. Jeg visste at jeg hadde gjort en bra turnering, sier Thoresen til NRK, hjemkommet til Hamar etter kvartfinaleplass i mesterskapet.

Norge imponerte i gruppespillet, og tok seg til kvartfinale. Der ble det tap 2-5 for Russland , som seinere gikk helt til topps i VM. I finalen slo de Slovakia med solide 6-2 .

- Det er jo verdensstjerner

Han ble plukket ut sammen med NHL-stjerner som Jevgenij Malkin og Henrik Zetterberg. Bare Russlands verdensmester Malkin sanket flere poeng enn Thoresen.

– Det er jo verdensstjerner man omgir seg med. Jeg hadde ikke sagt nei takk til å spille med de to gutta som forward, sier Thoresen.

Han har ikke tenkt seg tilbake til NHL med det første.

– Nei, jeg har kontrakt med St. Petersburg i ett år til. Jeg kommer til å dra tilbake til Russland og bli der en sesong til. Etter det er jeg kontraktløs, da kommer jeg til å se på alle muligheter, både fra USA, Russland og øvrige Europa. Da skal jeg holde alle dørene åpne, sier Thoresen.

Neste års VM skal for øvrig også arrangeres i Helsingfors og Stockholm. Årets arrangement var første gang et ishockey-VM ble arrangert i to land, og det internasjonale ishockeyforbundet er fornøyd.

Da skal Norge også spille sine gruppekamper i Stockholm. De skal møte Tsjekkia, Sverige, Canada, Sveits, Danmark, Hviterussland og nyopprykkede Slovenia.

Siste nytt

 • Dansk konflikt midlertidig løst

  Danmarks fotballforbund (DBU) og Spillerforeningen er blitt enige om en delavtale som gjør at kvinnelandslaget spiller VM-kvalifisering mot Kroatia tirsdag.

  Spillerne har nektet å trene og spille, derfor er kampen mot Sverige i kveld avlyst.

  Etter Kroatia-kampen skal partene forhandle videre om en permanent avtale. Da skal også FIFPro og UEFA være med som meglere, melder Danmarks Radio.

  Pernille Harder
  Foto: Patrick Post / AP
 • Everton-bråk blir politisak

  Politiet i Liverpool opnar etterforsking av bråket på Goodison Park under Evertons kamp mot Lyon i går kveld, melder BBC.

  Bråket involverte både spelarar og tilskodarar. Ein av tilskodarane gjekk inn i tumultane med eit barn på armen.

  Everton har i dag bannlyst denne tilskodaren frå Goodison Park.

  Bråk Everton - Lyon
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Putin inviterer Blatter til VM

  Tidlegare FIFA-president Sepp Blatter seier at han kjem til å reise til fotball-VM i Russland neste år etter å ha blitt invitert av president Vladimir Putin, melder telegrambyrået AFP.

  FIFA har tidlegare utestengt Blatter i seks år etter at han i 2015 blei dømd for korrupsjon.

  Blatter var FIFA-president då Russland i 2010 blei tildelt 2018-VM.

  Sepp Blatter og Vladimir Putin
  Foto: Maxim Shipenkov / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal