NRK Meny
Normal

- Jeg hadde ikke takket nei til å spille med de gutta

Patrick Thoresen er ydmyk og stolt etter å ha blitt tatt ut på all star-laget i ishockey-VM.

Video Thoresen har tatt velfortjent ferie

Patrick Thoresen er stolt av å ha fått plass på VMs allstarlag (bilder med tillatelse fra MAX)

28-åringen noterte seg for 18 målpoeng under VM, som ble avsluttet søndag. Belønningen ble at han som første nordmann noensinne kom på all star-laget i et VM .

– Først og fremst var det veldig overraskende. Jeg visste at jeg hadde gjort en bra turnering, sier Thoresen til NRK, hjemkommet til Hamar etter kvartfinaleplass i mesterskapet.

Norge imponerte i gruppespillet, og tok seg til kvartfinale. Der ble det tap 2-5 for Russland , som seinere gikk helt til topps i VM. I finalen slo de Slovakia med solide 6-2 .

- Det er jo verdensstjerner

Han ble plukket ut sammen med NHL-stjerner som Jevgenij Malkin og Henrik Zetterberg. Bare Russlands verdensmester Malkin sanket flere poeng enn Thoresen.

– Det er jo verdensstjerner man omgir seg med. Jeg hadde ikke sagt nei takk til å spille med de to gutta som forward, sier Thoresen.

Han har ikke tenkt seg tilbake til NHL med det første.

– Nei, jeg har kontrakt med St. Petersburg i ett år til. Jeg kommer til å dra tilbake til Russland og bli der en sesong til. Etter det er jeg kontraktløs, da kommer jeg til å se på alle muligheter, både fra USA, Russland og øvrige Europa. Da skal jeg holde alle dørene åpne, sier Thoresen.

Neste års VM skal for øvrig også arrangeres i Helsingfors og Stockholm. Årets arrangement var første gang et ishockey-VM ble arrangert i to land, og det internasjonale ishockeyforbundet er fornøyd.

Da skal Norge også spille sine gruppekamper i Stockholm. De skal møte Tsjekkia, Sverige, Canada, Sveits, Danmark, Hviterussland og nyopprykkede Slovenia.

Siste nytt

 • Mowinckel nummer to etter utforen

  Ragnhild Mowinckel ligger på andreplass i OL-superkombinasjonen. Hun er 74 hundredeler bak Lindsey Vonn, som leder før slalåmdelen.

  Sveitsiske Michelle Gisin er nummer tre, fire hundredeler bak Mowinckel.

  Slalåmen starter klokken 07.00.

  Foto: Martin Bernetti / AFP
 • Norendal nummer seks i Big Air

  Silje Norendal endte på sjetteplass i finalen i Big Air. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng-

  Østerrikske Anna Gasser vant etter et kjempehopp i siste omgang. 185 poeng holdt til seier foran Jamie Anderson (USA).

  Silje Norendal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Alpint kombinasjon slalåm, kvinner
OL i Pyeongchang: Kombinert laghopp
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin