Thoresen på stjernelaget: – Folk skjønner ikke hvor stort dette er

Som første nordmann noensinne, fikk Patrick Thoresen plass på VM i ishockey søndag. Der hører han hjemme, mener ishockeypresidenten.

Thoresen

Patrick Thoresen blir hedret med en plass på hockey-VMs stjernelag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Malkin

Jevgenij Malkin ble kåret til den beste spilleren i VM.

Foto: Markku Ulander / Ap
Roy Johansen

Norges landslagssjef Roy Johansen mener folk ikke skjønner hvor stort utnevnelsen er.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

«Jeg er en STOLT mann nå! Jeg hadde 20 medspillere som jeg er minst like stolt over av å spilt dette VM'et med. Vi var alle vinnere #TAKK», skriver Thoresen på sin Twitter-side.

Den norske løperen imponerte stort for Norge i mesterskapet. SKA St. Petersburg-spilleren ble nest beste poengplukker i VM med sju mål og elleve assist.

– Folk skjønner ikke hvor stort det er

Det holdt til en plass på VMs stjernelag, som første nordmann noensinne.

– Det er utrolig stort. Jeg tror ikke folk skjønner hvor stort det er. Dette er verdens aller beste spillere, stemt fram av verdenspressen, sier landslagstrener Roy Johansen til MAX.

Også Patrick Thoresens far, hockeytreneren Petter, er en stolt mann søndag.

– Det er veldig moro. En veldig stor prestasjon av en norsk spiller, sier han.

– Får igjen for tålmodighet

President i Norges ishockeyforbund, Ole-Jacob Libæk, mener Thoresens suksess er et resultat av grundig arbeid.

– Vi får igjen for at vi er tålmodige. Vi bygger sten for sten, og har i mange år satset på bredden i norsk hockey, sier Libæk til NRK.no.

Han ble ikke overrasket over bragden.

– Han er kanskje den mest verdifulle angrepsspilleren i KHL (russisk eliteserie, journ.anm.), som ikke ligger langt bak amerikanske NHL. Det er der han hører hjemme, sier Libæk.

– Tar av meg sokken

Gratulasjonene ramlet kjapt inn til 28-åringen etter at utmerkelsen var et faktum.

«Thoresen på all star team. Brukbar prestasjon det! Stort!», skriver håndballproffen Bjarte Myrhol på Twitter.

«Tar av meg sokken. Thoresen på all-star-team», skriver landslagskollega Lars Erik Spets.

Før finalen lå Thoresen og Russlands superstjerne Jevgenij Malkin på samme poengantall (18), men russeren ble rangert foran ettersom han har scoret flere mål.

I godt selskap

Thoresen sto for hele seks målpoeng da Norge knuste Tyskland 12-4 i nest siste gruppespillkamp.

28-åringen fulgte opp med ett mål og tre nye assist mot Danmark, samt mål og målgivende pasning i kvartfinalen mot Russland.

Hele laget: Jan Laco (Slovakia). Zdeny Chara (Slovakia), Alexander Nikulin (Russland). Jevgenij Malkin (Russland), Patrick Thoresen (Norge), Henrik Zetterberg (Sverige).

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal