Hopp til innhold

- Ikke gjør som treneren sier

Ove Eriksen kommenterer uheldige Sven Kramers kvalifikasjon i OL.

Gerard Kemkers og Sven Kramer

Gerard Kemkers og Sven Kramer var ikke gode venner 10 000-meteren.

Foto: Jerry Lampen / Scanpix/Reuters

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Sven Kramer er utvilsomt best. Derom hersker ingen tvil. Han adlyder treneren som en soldat adlyder sersjanten. Det ble fire indre på rad.

Trenerne står jo nå på nedre del av vekslingssida og når Kramer hører Gerard Kemkers roper –”indre”, hopper han over kjegla ved inngangen til svingen og går dermed i baret.

Det er kanskje litt merkelig at det koker så til de grader i hodet på Kramer.

Men mye står på spill. Ikke bare olympisk gull, men også om fremtidige
sponsorkroner. Da er det lett å glemme, at du bare for 8-10 sekunder siden gikk ut av nettopp indre.

- Må langt tilbake

Jeg må langt tilbake for å huske noe lignende som skjedde med nesten like store konsekvenser for en løper. I EM i Heerenveen i 1971 gikk Jan Bols en glimrende 500 og hadde en klar ledelse på Dag fornæss.

Men på 5000 bommet han og gikk4 ytre på rad – gikk totalt 5024m og tapte jo klart på det. Likevel var han bare 1,6 sek bak Fornæss som vant 5000 og mesterskapet. Jan Bos opplevde samme skjebnesom Sven Kramer – diskvalifikasjon.

Lukter blod

Hva skjer så videre? Jakten er i gang på Kemkers. Nederlandske journalister lukter blod og er ikke nådig. Det handler egentlig om landets eneste vintersport.

Nederland ble fratatt en gull som var så opplagt. Kramer er utrøstelig. Og det spørs nå hvor lenge samarbeidet vil vare mellom superduoen Kramer/Kempers.

Norges skøyteforbund som er på trenerjakt, har fått en ny kandidat på blokka si.

Mandag var det utenkelig at Kramer ville kutte ut Kempers eller omvendt. Tirsdag var det høyst aktuelt.

Siste nytt

 • Slik spilles neste års ishockey-VM: Norge i pulje med tittelforsvarer Tsjekkia og USA

  Det internasjonale ishockeyforbundet la torsdag ut oppsettet for neste års elite-VM i Sverige og Danmark.

  Norge havnet i puljen som legges til Herning. Dette blir motstanderne: Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Ungarn, Kasakhstan, Sveits og USA.

  Den andre gruppen spilles i Stockholm. I tillegg til Sverige vil den bestå av Østerrike, Canada, Finland, Frankrike, Latvia, Slovakia og Slovenia.

  Nylig ble Tsjekkia verdensmester på hjemmebane etter finaleseier over Sveits. På veien ble Tobias Johanssons norske landslag slått 6-3 i gruppespillet.

  Norge slo Danmark og Storbritannia i årets VM. Det holdt til å havne foran begge de to lagene på tabellen. Britene rykket ned.

  Neste års VM spilles fra 9. til 25. mai. (NTB)

  Czech Republic Ice Hockey Worlds
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Stene vant EM-bronse

  Jenny Stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under EM i skyting i Kroatia torsdag. Det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen.

  26-åringen fra Lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. Opp til gullvinner Sara Jarasiva fra Tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens Daria Chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran Stene.

  Jeanette Hegg Duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 23 med 622,2.

  De norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. Der ble også Tsjekkia mester, mens Sveits tok bronsen. Norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4.

  Tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. Der ble Duestad best av de norske med sin fjerdeplass.

  (©NTB)

  Jenny Stene
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Haugesunds trener Sancheev Manoharan
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal