NRK Meny
Normal

- Ikke gjør som treneren sier

Ove Eriksen kommenterer uheldige Sven Kramers kvalifikasjon i OL.

Gerard Kemkers og Sven Kramer

Gerard Kemkers og Sven Kramer var ikke gode venner 10 000-meteren.

Foto: Jerry Lampen / Scanpix/Reuters

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Sven Kramer er utvilsomt best. Derom hersker ingen tvil. Han adlyder treneren som en soldat adlyder sersjanten. Det ble fire indre på rad.

Trenerne står jo nå på nedre del av vekslingssida og når Kramer hører Gerard Kemkers roper –”indre”, hopper han over kjegla ved inngangen til svingen og går dermed i baret.

Det er kanskje litt merkelig at det koker så til de grader i hodet på Kramer.

Men mye står på spill. Ikke bare olympisk gull, men også om fremtidige
sponsorkroner. Da er det lett å glemme, at du bare for 8-10 sekunder siden gikk ut av nettopp indre.

- Må langt tilbake

Jeg må langt tilbake for å huske noe lignende som skjedde med nesten like store konsekvenser for en løper. I EM i Heerenveen i 1971 gikk Jan Bols en glimrende 500 og hadde en klar ledelse på Dag fornæss.

Men på 5000 bommet han og gikk4 ytre på rad – gikk totalt 5024m og tapte jo klart på det. Likevel var han bare 1,6 sek bak Fornæss som vant 5000 og mesterskapet. Jan Bos opplevde samme skjebnesom Sven Kramer – diskvalifikasjon.

Lukter blod

Hva skjer så videre? Jakten er i gang på Kemkers. Nederlandske journalister lukter blod og er ikke nådig. Det handler egentlig om landets eneste vintersport.

Nederland ble fratatt en gull som var så opplagt. Kramer er utrøstelig. Og det spørs nå hvor lenge samarbeidet vil vare mellom superduoen Kramer/Kempers.

Norges skøyteforbund som er på trenerjakt, har fått en ny kandidat på blokka si.

Mandag var det utenkelig at Kramer ville kutte ut Kempers eller omvendt. Tirsdag var det høyst aktuelt.

Siste nytt

 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag