Offensiv Evans: - I dag kan alt bli snudd på hodet

Mens Bradley Wiggins forsøker å dysse ned betydningen av årets individuelle tempoetapper, er Cadel Evans offensiv foran dagens styrkeprøve.

Evans og Wiggins

Cadel Evans vant Tour de France 2011. I dag er han klar for å angripe sammenlagtleder Bradley Wiggins på tempoetappen.

Foto: Afp

Cadel Evans

Cadel Evans hilser på tilskuerne før dages tempoetappe.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
– Dette er en sannhetens test... hver ryttere med egne bein. Jeg tror det er en mulighet for at alt blir snudd på hodet i dag, sier Cadel Evans ifølge Velonews.

Det har vært snakket mye om hvor avgjørende tempoetappene kan være for sammenlagseieren i årets Tour de France. I år skal rytterne gjennom to individuelle tempoetapper. Den første går av stabelen i dag, da rytterne skal tilbake legge 41,5 kilometer på sykkelsetet.

Selv om de virkelige fjelletappene ennå ikke har startet, har man fått visse svar på styrkeforholdet mellom Evans og Bradley Wiggins i motbakkene. Der har det vært lite å skille mellom de to.

– Vinner ikke Touren på tempo

Mens fjorårsvinner Evans er klar på at dagens etappe får mye å bety for resultatet, er nåværende sammenlagtleder Wiggins noe mer defensiv.

– Det har vært så mye snakk om tempoetappene. De er irrelevante hvis du ikke kommer deg gjennom den siste uka, sier Wiggins ifølge Velonews.

– Å vinne Tour de France handler om å være god hver dag. Du vinner ikke Touren bare på tempoetapper, sier Team Skys sammenlagtkandidat.

Per nå er det bare ti sekunder som skiller de to i sammendraget.

Wiggins må nok uansett finne seg i å være favoritt foran Evans i dag, etter resultatene tidligere i sesongen. Under Citerium du Dauphine i juni, vant Wiggins sammenlagt blant annet takket være sterke resulateter på tempo. I løpet av 53 km der, var han 1.43 minutter sterkere enn Evans.

Må være god hver dag

Team Sky-sjef Dave Brailsford er fornøyd med hvordan rittet til nå har forløpet. Han er også opptatt av å redusere betydningen av dagens etappe.

– Tempoetappen er en stor dag i Touren, men hver dag er viktig, sier Brailsford.

– Jeg tror alle tempoetappene er viktige i dette rittet. Vi får se hvor betydningsfull dagens etappe blir, sier han.

Siste nytt

 • Vilde Bøe Risa klar for Göteborg

  Vilde Bøe Risa, norsk landslagsspiller i fotball, forlater Arna-Bjørnar til fordel for den svenske toppklubben Göteborg. Risa kom i år sterkt tilbake etter fjorårets korsbåndskade og bidro til Arna-Bjørnars seriebronse denne sesongen.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Idrettsstyret vil kutte lønna

  Styret i Norges idrettsforbund vil kutte kraftig i sine eigne lønningar. Idrettspresident Tom Tvedt seier til NRK at dei nye lønningane for styret skal ta utgangspunkt i ein norsk stortingsrepresentant si lønn. Den er i dag på 956.463 kroner. Tvedt tenar i dag nesten 1, 6 millionar kroner på vervet som president. Saka skal handsamast på idrettstinget i mai.

  Åpen time etter idrettsstyremøte i Norges Idrettsforbund.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • EM-kvalik på Valencias hjemmebane

  Norges EM-kvalfiseringskamp i fotball mot Spania i mars skal spilles på Valencias hjemmebane Mestalla. Det har Norges Fotballforbund fått bekreftet av det spanske fotballforbundet. Spania rullerer på hvilken by landslaget spiller sine hjemmekamper i.

  Nasjonsliga Kypros mot Norge. (0-2).
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag