Hopp til innhold

- Grovt kontraktsbrudd fra Mueller

Skøyteforbundet mener de ikke hadde noe valg i å sparke Peter Mueller.

Peter Mueller på Hamar
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

- Vi ønsker ikke å identifisere oss med slik oppførsel, sa Vibecke Sørensen, president i skøyteforbundet, under en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo mandag kveld.

Les: Mueller fikk sparken

- Trener/utøver-miljøet er helt sentralt innen toppidrett, og derfor måtte vi sette et standpunkt, sa toppidrettssjef Jarle Aambø.

Forbundet mener amerikanerens oppførsel ikke er forenlig med norsk idrett, og Muellers overtramp skal være så grovt at skøyteforbundet ikke føler seg pliktig til noen form for etterlønn eller noen annen form for økonomisk kompensasjon.

Ingen ny trener på plass

Vibecke Sørensen under pressekonferanse om Mueller

Skøytepresident Vibecke Sørensen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Forbundet kunne ikke gi noe klart svar på hvem som skal overta etter amerikaneren, men er sikre på at det vil komme på plass i løpet av kort tid.

Les: - Dette får store konsekvenser for Håvard Bøkko

- Vi er i gang med å finne en ny trener, men har ingen bestemte kandidater per i dag, sa Sørensen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

VIDEO: Skøyteforbundet vil ikke gi Mueller økonomisk kompensasjon

Video nsps_upload_2009_11_23_19_31_15_1084.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Skyting: Hegg og Hegg Duestad vant etter fenomenal snuoperasjon

  Med en utrolig opphenting vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg gullfinalen på 10 meter luftrifle mixed team i OL-kvalifseringen i Rio søndag kveld.

  Etter å ha ligget under 3-13 for Frankrikes Oceanne Muller og Lukas Kryzs snudde Jeanette Hegg Dustad og Jon-Hermann Hegg til seier 16-14. Det er sjeldent godt gjort.

  Norge var nummer to bak Frankrike i kvalifiseringen med 632,4 poeng.

  Denne øvelsen har ingen kvoteplasser til utdeling i Rio. De deles først ut i de individuelle øvelsene som starter mandag i rifle. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
 • Svenske Åberg ble nummer to i Masters

  Ingen kunne slå verdenseneren Scottie Scheffler i The Masters, men svenske Ludvig Åberg ble nummer to i turneringen på Augusta National.

  Vinneren ble amerikaneren Scottie Sheffler, som endte på 277 slag, med den svenske debutanten på andreplass med 281 slag.

  Det er første gang Åberg spiller på Augusta-banen, som er kjent som en av de tøffeste på touren.

  Andreplassen betyr at 24-åringen fra Eslöv i Skåne kan ta med deg 23,5 millioner svenske kroner hjem.

  – Å være her og kjenne på nervene på de siste hullene … det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var surrealistisk. Jeg er så stolt av meg selv og hele laget mitt, sier Åberg, ifølge Aftonbladet.

  Viktor Hovland røk fredag ut av US Masters etter en 81-runde. Det var en forverring av karriereverste fra 80-runden i European Open i 2018. Oslo-gutten endte til slutt på åtte slag over par, to slag på cutgrensen. (NTB)

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal