Hopp til innhold

- Gammel, sur og trist

Mika Kojonkoski fikk hard medfart av Tom Hilde etter fjorårets skuffende hoppsesong.

Mika Kojonkoski

Klarer Mika Kojonkoski og de norske hopperne å snu den dårlige trenden fra i fjor? Første mulighet er i Kuusamo i kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I en intern rapport hvor hopplandslaget evaluerte fjorårssesongen fikk hoppsjefen Mika Kojonkoski nådeløs kritikk.

- I en evaluering fra en av guttene sto det at jeg var "gammel, sur og trist", sier Mika Kojonkoski til dagens papirutgave av VG.

Den som hadde gitt evalueringen var Tom Hilde som naturlig nok var skuffet etter sesongen hvor Norge ikke tok en eneste verdenscupseier.

- Jeg merket på Mika at han var i en ond sirkel. Han var ikke slik da sesongen startet. Når det går så dårlig med et lag, er det en selvfølge at man må evaluere. Det er ikke bare tilfeldigheter når alle lander på kulen så mange ganger, sier han til VG.

tom hilde

Tom Hilde

Foto: Timo Jaakonaho / SCANPIX

Imidlertid har forholdet mellom Hilde og Kojonkoski forbedret seg kraftig.

- Nå opplever jeg Mika som gammel, glad og blid, sier Hilde til avisen.

Fanget av egen suksess

Mika Kojonkoski måtte nemlig gå i seg selv for å finne tilbake til humøret. Han følte seg fanget av sin egen suksess.

Les også: Kojonkoski lærte av nedturen

- Jeg måtte gå i meg selv. Ta noen steg bakover i tid, og finne tilbake til min egen motivasjon. Men jeg må innrømme at det ikke var lett til å begynne med, sier finnen.

- Vi analyserte ting. Og vi fant ut at der vi trodde vi hadde fremgang var vi satt tilbake i utvikling. Vi hadde mistet selvtillit og var slurvete, sier han videre.

I dag hoppes det verdenscup i lagkonkurranse i finske Kuusamo. Du kan se rennet direkte på NRKsport.no og på NRK2 fra kl 17.00.

Les også: Kvalifiseringen i Kuusamo avlyst

Les også: Jacobsen skal lede an

Siste nytt

  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

    Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

    Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

    Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

    Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
    Foto: AP
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Thiago Silva returnerer til Brasil

    Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

    Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

    – Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

    39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

    De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

    I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

    Thiago Silva
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal