Hopp til innhold

Jacobsen skal lede an

Sportssjef Clas Brede Bråthen maner til ansvar på vegne av norsk hoppsport, og Anders Jacobsen er ikke vond å be.

Anders Jacobsen etter VM-bronsen.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Bråthen var klar i talen foran sesongåpningen i de finske skoger.

- Vi går inn i kanskje den viktigste treårsperioden i moderne norsk hoppsport.

- De resultatene vi leverer vil ha mye å si for framtida i norsk hoppsport, og avgjørende for hvordan rekrutteringen vil bli i 2015/16. Det er ikke så rent lite ansvar som hviler på våre skuldre, sier Bråthen til NTB.

Les mer: Dropper nye hoppregler

- Har et asvar

Mye av ansvaret ligger hos Anders Jacobsen, mannen som slo igjennom med brask og bram nettopp i Kuusamo i 2006. 25-åringen er helt på linje med sin sportssjef.

- Ja, vi har helt klart et ansvar. Veldig mye blir lagt til rette for oss for at vi skal prestere, og jobben er gjort. Så gjenstår det å se når resultatene kommer, sier Jacobsen.

- Hopp er en spektakulær idrett, og vi må stå fram som ærlige og glade utøvere. Det er den aller beste måten å få fram nye rekrutter på. Vi skal vise at vi har det gøy. Jeg vil framstå som en likandes kar som er med og hjelper andre fram. Vi er artister om du kan kalle det det, sa Jacobsen til NTB.

Les mer: V-cuplaget i hopp klart

Høye mål

Etter et par sesonger med ujevne resultater, snakkes det om en ny giv i hoppleiren. Det gjør det som oftest i forkant av en ny sesong, men ifølge Jacobsen er det ikke bare prat.

- Jeg satte meg høye mål i sommer og føler at jeg er i rute. Det handler mye om kommunikasjon, hvis det blir det for mange kokker blir det for mye søl. Enkle grep kan gi store utslag.

- Vi var gode til å planlegge i fjor også, men er blitt bedre i år. Det er viktig at vi får vite ting i god tid. Det gir bedre kontroll og gjør at alle trives bedre, sier 25-åringen.


I 2006 åpnet Jacobsen med tredjeplass i Kuusamo. I den sesongen endte han opp med annenplass sammenlagt i verdenscupen. Bare unntaksvis havnet han utenfor topp-10 på resultatlista. Målet er å komme tilbake på et sånt nivå igjen.

- Jeg er på vei, men er ikke der ennå. Første skritt på veien skjer i helgen.

Les også: Til Finland for å finne snø

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal