NRK Meny
Normal

- En vanvittig opplevelse

Ole Einar Bjørndalen tok sitt sjuende individuelle VM-gull, da han knuste konkurrentene i jaktstarten i Anterselva søndag.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Å komme inn på stadion med et slikt forsprang og hilse til alle nordmennene blant publikum, var en vanvittig opplevelse, sier gullvinneren til NRKSport.

Bjørndalen er nå tidenes mestvinnende individuellt i OL- og VM-sammenheng. Han passerte Bjørn Dæhlie, og har 22 individuelle medaljer.

Stort

- Det er stort, kommenterer Bjørndalen, som forteller at de mentale forberedelsene til årets mesterskap egentlig har gått litt av seg selv.

- Etter OL i fjor ble jeg voldsomt motivert til å bli en bedre skiskytter og langrennsløper. Da måtte jeg ta noen tak i sommer, sier han.

Og til tross at han etter hvert har blitt bortskjemt med gullmedaljer, er det fremdeles like stort å høre nasjonalsangen under seiersseremonien.

- Det er like rått hver gang, innrømmer han foran kveldens seremoni.

Bjørndalen med gullmedalje
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Jevnt lenge

Under søndagens løp gikk nordmannen ut fem sekunder foran tsjekkeren Michael Slesingr. Slesingr gikk rett opp i ryggen til Bjørndalen.

Bjørndalen bommet en gang på første liggende, mens Slesingr skjøt fullt hus og tok ledelsen med 16,9 sekunder.

Ole Einar var som vanlig rask i sporet, og nærmet seg sin hardeste konkurrent inn mot andre skyting . Begge skjøt feilfritt, og Bjørndalen hadde knappet inn forspranget til 8, 5 sekunder.

De kom likt inn til den tredje skytingen. Bjørndalen bommet en gang, men Slesingr trøblet enda mer, brukte lang tid og skjøt to bom.

Dermed var gullet så godt som i lomma til den suverene karen fra Simostranda. Han ledet med 30 sekunder, og kunne antagelig klare seg med to bom på siste stående.

Mesterlig

Ole Einar Bjørndalen skjøt imidlertid fullt hus. Slesingr brukte enda lengre tid enn på forrige skyting, fikk en bom og endte til slutt på fjerdeplass.

I mål var Bjørndalen 1:09.8 foran russeren Maxim Tchoudov og ytterligere et tidel foran franskmannen Vincent Defrasne. Det måtte målfoto til for å kåre sølv- og bronsevinneren.

Bra av Svendsen

Emil Hegle Svendsen lå som nummer sju før dagens jaktstart. Han lå hele tiden like bak medaljene, men klarte aldri å ta steget helt opp. Han skjøt to bom på den nest siste og en bom på siste. Det holdt til en femteplass.

Lars Berger begynte bra, og skjøt feilfritt på den første skytingen, da hadde han alle muligheter til en medalje, men han skjøt seg bort på de neste skytingene. Han endte med seks bom og ble nummer elleve.

Halvard Hanevold gikk seg opp tre plasser, og ble nummer tjue.

Siste nytt

 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk billettrush til friidretts-EM

  Karsten Warholm ligger får solid støtte fra tribunene når han løper for EM-gull på 400 meter hekk i Berlin i august.

  Foreløpig billettsalg viser nemlig at arrangøren allerede har solgt mer enn 2500 billetter til nordmenn, melder friidrett.no.

  Karsten Warholm og Bislett Games.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag