NRK Meny
Normal

Shampo tror Aasen lykkes i NHL

Norges mest erfarne NHL-spiller, Espen Shampo Knutsen, tror Mats Zuccarello Aasen har alle forutsetninger for å lykkes i verdens beste hockeyliga.

Espen "Shampo" Knutsen

Espen 'Shampo' Knutsen er den i Norge med mest erfaring fra NHL. Nå trener han moderklubben Vålerenga.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .

Shampo spilte selv 207 kamper fra 1997 til 2004 i den nordamerikanske proffligaen. Med den bakgrunnen er det få som vet bedre hva som venter Mats Zuccarello Aasen i New York Rangers.

- En veldig god mulighet

Og Vålerenga-treneren tror Aasen takler overgangen fra Sverige til NHL.

- Det er en mye tøffere liga og det blir en utfordring for Mats, men han har vært veldig god i Sverige. De aller fleste som gjør det så bra i Sverige, klarer seg også veldig bra i NHL. Så jeg tror han har en veldig god mulighet til å heve seg der borte, sier Shampo til NRK.

Han er samtidig raus i omtalen av den nybakte NHL-proffen.

- Han er en kreativ spiller, veldig god med pucken og har bra spilleforståelse. Han er en målscorer, pluss at han er en bra playmaker, sier Shampo.

- Positiv nyhet

Zuccarello Aasen blir den sjette norske spilleren i NHL. Nå håper Shampo at det flytter flere etter.

- Det er en veldig positiv nyhet for norsk hockey. Nå får vi bare håpe at Jonas Holøs også slår seg inn der, og at Patrick Thoresen kommer seg tilbake dit. Jo flere spillere vi får dit, jo bedre er det for norsk hockey. Oppmerksomheten her hjemme blir jo også større når vi har spillere der borte, sier han.

Høy klasse

Også i sin nye klubb for Zuccarello Aasen skryt.

- Mats er en spiller av høy klasse med utmerket hockeyforståelse, sier Rangers generalmanager Glen Sather til klubbens hjemmeside.

Sather var trener for legendariske Edmonton Oilers i storhetstiden på 1980-tallet.

- Han har prestert på hvert eneste nivå han har spilt på. Vi tror at hans offensive kvaliteter, både som målscorer og spillefordeler, vil bli verdifullt for oss, sa Sather.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming