NRK Meny
Normal

Shampo tror Aasen lykkes i NHL

Norges mest erfarne NHL-spiller, Espen Shampo Knutsen, tror Mats Zuccarello Aasen har alle forutsetninger for å lykkes i verdens beste hockeyliga.

Espen "Shampo" Knutsen

Espen 'Shampo' Knutsen er den i Norge med mest erfaring fra NHL. Nå trener han moderklubben Vålerenga.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .

Shampo spilte selv 207 kamper fra 1997 til 2004 i den nordamerikanske proffligaen. Med den bakgrunnen er det få som vet bedre hva som venter Mats Zuccarello Aasen i New York Rangers.

- En veldig god mulighet

Og Vålerenga-treneren tror Aasen takler overgangen fra Sverige til NHL.

- Det er en mye tøffere liga og det blir en utfordring for Mats, men han har vært veldig god i Sverige. De aller fleste som gjør det så bra i Sverige, klarer seg også veldig bra i NHL. Så jeg tror han har en veldig god mulighet til å heve seg der borte, sier Shampo til NRK.

Han er samtidig raus i omtalen av den nybakte NHL-proffen.

- Han er en kreativ spiller, veldig god med pucken og har bra spilleforståelse. Han er en målscorer, pluss at han er en bra playmaker, sier Shampo.

- Positiv nyhet

Zuccarello Aasen blir den sjette norske spilleren i NHL. Nå håper Shampo at det flytter flere etter.

- Det er en veldig positiv nyhet for norsk hockey. Nå får vi bare håpe at Jonas Holøs også slår seg inn der, og at Patrick Thoresen kommer seg tilbake dit. Jo flere spillere vi får dit, jo bedre er det for norsk hockey. Oppmerksomheten her hjemme blir jo også større når vi har spillere der borte, sier han.

Høy klasse

Også i sin nye klubb for Zuccarello Aasen skryt.

- Mats er en spiller av høy klasse med utmerket hockeyforståelse, sier Rangers generalmanager Glen Sather til klubbens hjemmeside.

Sather var trener for legendariske Edmonton Oilers i storhetstiden på 1980-tallet.

- Han har prestert på hvert eneste nivå han har spilt på. Vi tror at hans offensive kvaliteter, både som målscorer og spillefordeler, vil bli verdifullt for oss, sa Sather.

Siste nytt

 • FIFA opnar sak mot Mexico

  FIFA skal sjå nærmare på kor vidt mexicanske fotballfans kom med homohets under VM-kampen mot Tyskland søndag. Det melder Huffington Post. Det mexicanske fotballforbundet skal ha bedt fansen om å slutte å kome med støytande meldingar frå tribuneplass.

  SOCCER-WORLDCUP-GER-MEX/
  Foto: GUSTAVO GRAF / Reuters
 • Kvelartak gav tre kampar karantene

  Sandnes Ulf må klare seg utan keeperen Arnold Origi dei tre neste kampane, melder Aftenbladet. Origi vart utvist då han tok kvelartak på Sonni Nattestad i 1.-divisjonskampen mot Aalesund søndag. Sandnes Ulf frykta at Origi skulle få ei endå lengre karantene.

  Origi
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Østberg fortsetter i Citroën

  Mads Østberg tok over som VM-fører i Citroën i slutten av mai, og får nå fortsette i de siste fem VM-løpene, melder Citroën i en pressemelding.

  Neste VM-runde går i Finland 26.–29. juli.

  Mads Østberg
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania