Redd for å bli husket som "den som vant da Kramer ikke stilte"

I Sven Kramers fravær blir Håvard Bøkko en av de største gullkandidatene under EM. Men Bøkko selv synes det er synd at nederlenderen ikke stiller.

Håvard Bøkko og Sven Kramer

Sven Kramer og Håvard Bøkko har utkjempet mange kamper i tidligere mesterskap. Nå er Bøkko på egenhånd.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Sven Kramer og Håvard Bøkko

Håvard Bøkko håper Sven Kramers fravær ikke skader folks oppfatning av en eventuell gullmedalje. Her er de etter Kramer ble disket på 10.000 meter i Vancouver.

Foto: Åserud, Lise, Lise Åserud / Scanpix

Nasjonale og internasjonale skøyteeksperter fremhever Håvard Bøkko som en av de største gullkandidatene under EM. Det er først og fremst fordi Sven Kramer ikke stiller.

Nå håper Bøkko en eventuell gullmedalje ikke kommer til å få mindre plass i skøytehistorien på grunn av Kramers fravær.

- Det er litt kjedelig, og jeg håper at den som vinner ikke bare blir husket som den som vant det året Sven ikke stilte, sier Bøkko til NRK.

- Det blir rart å gå uten ham, vi har gått EM sammen helt siden 2005, fortsetter nordmannen.

Les også: Bøkko henger med etter første dag

- Reelt å tenke gull

NRK meldte tidligere i vinter at Kramer dropper sesongen . Verdens beste skøyteløper de siste årene fortalte til nederlandske medier at det var snakk om en skade, men overfor NRK har han også fortalt om motivasjonsproblemer.

Les: Kommentar: Mister Nederland grepet?

NRKs skøyteekspert Geir Karlstad mener Kramers fravær fører Bøkko enda lenger fram i tetkampen.

- Ja, han er en av gullfavorittene, det er han definitivt, sier Karlstad.

- Er det reelt å tenke gull?

- Ja, det er det. Det er veldig åpent, så det blir en spennende helg, sier Karlstad.

Les: "Glemt" EM-gull er Norges siste

Gullkamp mellom fire løpere

Karlstad, som selv har én tredjeplass og to fjerdeplasser fra europamesterskap, mener gullet kommer til å stå mellom fire løpere: Bøkko, Ivan Skobrev, Enrico Fabris og Wouter Olde Heuvel.

- Jeg har absolutt store muligheter. Men det er veldig mange av oss som kan vinne og som har lyst til å vinne, sier Bøkko.

- Håvard takler favorittpresset

Landslagstrener Jarle Pedersen er enig i at Bøkko er høyt oppe på favorittlista. I tidligere mesterskap har Sven Kramer hatt mesteparten av forventningspresset. Nå, i sin "nye" favorittrolle, møter Bøkko store forventninger. Trener Pedersen tror ikke deet blir noe problem for nordmannen.

- Håvard har hatt større press før, og jeg tror ikke Fabris eller Skobrev har noe mindre press. Så det tror jeg går helt fint, avslutter Pedersen.

Siste nytt

 • Kobe Bryants enke inngikk forlik

  Vanessa Bryant har inngått et forlik i søksmålet mot helikopterselskapet etter ulykken der mannen Kobe Bryant, datteren Gianna (13) og sju andre mistet livet.

  En snau måned etter ulykken som tok sted i Calabasas, California i januar 2020, gikk Vanessa Bryant til søksmål mot selskapene Island Express Holding og Island Express Helicopters.

  Natt til onsdag norsk tid melder nyhetsbyrået AP at Vanessa Bryant har inngått et forlik i søksmålet.

  Kobe Bryant Crash-Photos
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal