NRK Meny
Normal

- Bittert

Da Erik Tysse mistet pulsklokka etter seks minutter, gikk det galt.

Erik Tysse
Foto: Poppe / SCANPIX

Erik Tysse mistet pulsklokka etter seks minutters gåing på 20 kilometer lørdag og ødela alt.

Det mente i alle fall trener Stephan Platzer.

Reimen røk

- Han skulle forholde seg til pulsklokka de første ti kilometerne, akkurat som vi gjør på trening, men uten det hjelpemiddelet ble det tøft, slo treneren fast overfor NTB.

- Da han kom ut av maratonporten for å ta fatt på rundene utenfor stadion sa han til meg at pulsklokka lå igjen på den andre siden av banen.

- Det er bittert, men lite vi kan få gjort noe med nå, sa Platzer. Han sto med pulsklokka i handa og viste at reimen var røket i det ene festet.

Stephan Platzer sa han følte at Erik hadde god kontroll de første ti kilometerne, men tre kilometer senere var det ikke mer å hente. Da var all energi som blåst bort.

Helsprekk

Tysse var knust da han møtte de norske pressefolkene i intervjusonen etter løpet.

- Han er selvsagt kjempeskuffet, for det var ikke dette vi kom hit for. Han har slått sølvvinner Jefferson Perez (Ecuador) to ganger i år, og han har også slått bronsevinner Jared Tallent fra Australia, sa treneren.

I mai var Erik 45 sekunder bedre enn ham på en 20 kilometer. Her ble han slått med tre minutter.

Tøff jobb

- Det blir en tøff jobb å nullstille Erik før 50-kilometeren, og den jobben begynner med det samme. Først og fremst må vi ta en prat og analysere denne 20-kilometeren som viste at nivået er skyhøyt.

- Erik gikk halvannet minutt raskere nå enn i Osaka-VM i fjor, og da fikk han 8.-plassen, sa Stephan Platzer.

- Men nå gjelder det å se framover. Jeg vet at Erik er i god form. forberedelsene har vært optimale. Det er endelig godt at han har en mulighet til. Ellers hadde dette vært tungt, sa treneren.

-Har du sett Erik sprekke slik tidligere?

- Ja, skjer det, så skjer det, for temperaturen går jo ikke ned. Det jeg kan si er at det mentalt sett er veldig tøft å gå på en slik smell, men nå gjelder det bare å se framover til 50 kilometeren på fredag, sa Stephan Platzer.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis