NRK Meny
Normal

- Bittert

Da Erik Tysse mistet pulsklokka etter seks minutter, gikk det galt.

Erik Tysse
Foto: Poppe / SCANPIX

Erik Tysse mistet pulsklokka etter seks minutters gåing på 20 kilometer lørdag og ødela alt.

Det mente i alle fall trener Stephan Platzer.

Reimen røk

- Han skulle forholde seg til pulsklokka de første ti kilometerne, akkurat som vi gjør på trening, men uten det hjelpemiddelet ble det tøft, slo treneren fast overfor NTB.

- Da han kom ut av maratonporten for å ta fatt på rundene utenfor stadion sa han til meg at pulsklokka lå igjen på den andre siden av banen.

- Det er bittert, men lite vi kan få gjort noe med nå, sa Platzer. Han sto med pulsklokka i handa og viste at reimen var røket i det ene festet.

Stephan Platzer sa han følte at Erik hadde god kontroll de første ti kilometerne, men tre kilometer senere var det ikke mer å hente. Da var all energi som blåst bort.

Helsprekk

Tysse var knust da han møtte de norske pressefolkene i intervjusonen etter løpet.

- Han er selvsagt kjempeskuffet, for det var ikke dette vi kom hit for. Han har slått sølvvinner Jefferson Perez (Ecuador) to ganger i år, og han har også slått bronsevinner Jared Tallent fra Australia, sa treneren.

I mai var Erik 45 sekunder bedre enn ham på en 20 kilometer. Her ble han slått med tre minutter.

Tøff jobb

- Det blir en tøff jobb å nullstille Erik før 50-kilometeren, og den jobben begynner med det samme. Først og fremst må vi ta en prat og analysere denne 20-kilometeren som viste at nivået er skyhøyt.

- Erik gikk halvannet minutt raskere nå enn i Osaka-VM i fjor, og da fikk han 8.-plassen, sa Stephan Platzer.

- Men nå gjelder det å se framover. Jeg vet at Erik er i god form. forberedelsene har vært optimale. Det er endelig godt at han har en mulighet til. Ellers hadde dette vært tungt, sa treneren.

-Har du sett Erik sprekke slik tidligere?

- Ja, skjer det, så skjer det, for temperaturen går jo ikke ned. Det jeg kan si er at det mentalt sett er veldig tøft å gå på en slik smell, men nå gjelder det bare å se framover til 50 kilometeren på fredag, sa Stephan Platzer.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial