NRK Meny
Normal

- Bislett viktig for hele sesongen

Friidrettstjernene har intatt hovedstaden, og et av de største navnene er Sherone Simpson. For henne blir Bislett meget viktig.

Sherone Simpson
Foto: MARK BAKER / AP

100-meter-løperen var den raskeste kvinnen i 2006. Fredagens Golden League-stevne er viktig for 22-åringen fra Jamaica, ikke bare med tanke på gullpotten, men for hele sesongen.

- Dette blir årets første 100-meter, og jeg håper bare at jeg kan få en god start, slik at sesongen blir god helt opp mot VM i Osaka, sier Simpson til NRKSport.no.

- Blir tøft

En rask tid på Bislett er viktig for Sherone Simpson. Mange mener ingen kan true den jamaicanske jenta på 100-meteren, men selv er hun ikke enig i at hun er alene på toppen i den første sesongen uten Marion Jones.

- Nei, ikke i det hele tatt. Det kommer til å bli en hard konkurranse, det er det alltid under et VM-år, sier hun.

- Forventer du å gjøre det bra på fredag?

- Ja, det gjør jeg. Jeg er uthvilt og er klar til å løpe, så dette ser jeg virkelig frem til, sier Simpson.

Siste nytt

 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag