Marit Bjørgen viser imponerende form

Marit Bjørgen har imponert både trenere og lagvenninner i oppkjøringen til hennes viktigste øvelse på mange år: 10 km fri teknikk i OL.

Marit Bjørgen

MANGLER OL-GULL: Marit Bjørgen får en ny sjanse til å ta sitt første OL-gull på 10-kilometeren mandag.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Mandag starter langrennskvinnene OL med 10 kilometer i fri teknikk, der går Marit Bjørgen for sitt først OL-gull.

Rå form

- 10-kilometeren er Marits største gullsjanse i OL. Den formen hun viste under NM for tre uker siden er noe av det råeste jeg har sett av henne noen gang, og den formen har hun beholdt inn mot OL, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

Mandagens OL-program

Også lagvenninnene skryter av Bjørgens form.

- Jeg har aldri sett Marit i bedre form enn nå. Hun har imponert i OL-oppkjøringen og testløpene her i Whistler, sier Vibeke Skofterud .

Frykter Kalla

- 10-kilometeren er nok min største gullsjanse, men jeg frykter at Charlotte Kalla blir sterk. Med seieren i det siste verdenscuprennet i Canmore (Bjørgen deltok ikke, journ. anm.) beviste også hun at OL-formen er inne. Polske Justyna Kowalczyk blir også sterk, sier Bjørgen til NRK.

Startliste 10km kvinner

Norges lag på 10 kilometer fri teknikk:

Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen.

Norske OL-medaljer langrenn kvinner, 10 km

År

Navn

Medalje

1968

Berit Mørdre Lammedal

Sølv

1968

Inger Aufles

Bronse

1984

Brit Pettersen

Bronse

2002

Bente Skari

Gull

2006

Marit Bjørgen

Sølv

2006

Hilde G. Pedersen

Bronse

Siste nytt

 • Adressa: RBK med ny sportslig leder

  Mikael Dorsin er enig med Rosenborg om å ta over som sportslig leder, det melder Adressa. Avisen erfarer at den tidligere Rosenborg-spilleren tar over jobben som Stig Inge Bjørnebye trakk seg fra i november. – Jeg har ingen kommentarer til dette akkurat nå, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Svensken har totalt 402 kamper for Rosenborg og har vunnet fem seriemesterskap med klubben fra Trøndelag. Dorsin vil ta over jobben Bjørnebye hadde i fem år.

  Mikael Dorsin klar for ny jobb
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Hjelp til Norge

  Serbia (fire poeng) jublet som besatte da de slo Tyskland (fem poeng) med ett mål, etter å ha fastsatt sluttresultatet til 29-28 med straffescoring sekunder før slutt i håndball-VM. Det betyr at Norge (fire poeng) vil vil toppe gruppe 1 i hovedrunden, enten alene eller sammen med Nederland (fire poeng), med seier over Sør-Korea senere mandag.

  Serbia
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal