NRK Meny
Normal

Vil raskt tilbake i eliteserien

Start skal rett opp igjen i eliteserien. Det sier midtstopper Jesper Mathisen etter at laget i går rykket ned til 1. divisjon.

Viking - Start

Viking knuste siste rest av håp om elitespill i 2012. Men oppholdet i Adeccoligaen skal bli kortvarig, håper Starts trener og spillere.

Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix

Sortien fra eliteserien kom ikke som noen bombe, men ifølge Mathisen er spillerne veldig motiverte for snarlig opprykk.

– Vi spillere er veldig revansjesugne og kan egentlig ikke vente til Adecco-sesongen kommer i gang. Vi har veldig lyst til å fighte om opprykk igjen og det tror jeg også klubben har.

– Vi har noen utfordringer på flere ting, men det er jeg sikker på vi skal klare. Vi har veldig tro på at vi skal klare dette sammen med trener Mons Ivar Mjelde, sier Mathisen.

Start-treneren forbanna

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde var tydelig skuffet over 1–1 kampen.

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Starts skjebne ble beseglet på Viking stadion søndag da rogalendingene på overtid utlignet til 1–1 etter at Start hadde holdt ledelsen gjennom hele 2. omgang og hadde flere sjanser til å øke ledelsen.

At seieren glapp var tungt å svelge for trener Mons Ivar Mjelde.

– Det er forbanna surt å tape fotballkamper på slutten av kampene. Det er tilfeldig at de scorer, men vi skal avgjøre denne kampen lenge før. Vi har så store sjanser alene med keeper osv. Så jeg er veldig skuffet over at vi ikke klarer å sette 2–0 og spikeren i kista.

– Begynner du nå å tenke på hva som skal til for å rykke opp igjen?

– Det har jeg allerede begynt med for ei god stund siden, sier Mjelde.

– Fikk som fortjent

At Start nå må ta den tunge turen ned i 1. divisjon er ingen overraskelse. Laget har hatt mange muligheter i høst, men har ikke klart å spille seg bort fra nedrykksplass. Strengt tatt var muligheten for å overleve i toppdivisjonen minimal før gårsdagens tap på bortebane. Likevel er det surt både for trener og spillere når selv den syltynne muligheten forsvant på overtid på Viking stadion.

Men det er innsatsen gjennom store deler av sesongen som ikke har vært god nok. Derfor fikk vi som fortjent, sier Ole Martin Årst.

– Det er ufattelig kjipt å rykke ned. Vi har ligget langt ned lenge nå og i løpet av en hel fotballsesong så får man som fortjent–dessverre, sier Årst som spiller for Tromsø neste sesong.

Start møter Tromsø i sin siste kamp, og Mjelde lover at Start skal gå ned med flagget til topps og dermed hjelpe Brann å kapre sølvet i eliteserien.