Start ferdige i eliteserien

Håpet levde i 90 minutter, men neste år spiller Start i førstedivisjon.

Start måtte vinne mot Viking for å ha håp om fortsatt eliteseriespill, men klarte det ikke. På overtid satte Viking spikeren i kista.

Håpet levde helt til siste slutt, for Sogndal tapte for Odd Grenland og Start ledet 1–0 over Viking.

Etter 71 minutter gikk Christer Kleivens skuddforsøk like utenfor Viking-målet, mens bare en sterk redning av Rune Almenning Jarstein hindret Starts Ernest Asante i å legge på til 2–0 elleve minutter før slutt.

Overtidsmål sendte Start ned

Men like før dommeren blåste i fløyta, skåret Vikings King Osei Gyan, og tok livet av Starts håp.

Da hadde det lenge ligget i lufta at Viking ville utligne, etter at Start spilte best i starten av andre omgang.

• Les mer om kampen HER.

Bengt Sæternes burde ordnet seier til Viking like etterpå, da han satte ballen utenfor i en situasjon der han egentlig bare kunne stanget inn 2–1 med hodet.

Ledet 1–0 til pause

Starts mål, som så lenge holdt liv i drømmen, kom 28 minutter ut i første omgang. Da skåret Espen Hoff, etter et innspill fra Espen Sørgård.

Viking - Start

30-årsjubilanten Espen Hoff jubler etter at han gav Start ledelsen i første omgang.

Målet var nesten som en bursdagspresang fra Viking-forsvaret, for Hoff var sjeldent umarkert.

Mot slutten av første omgang vartet Viking opp med flere skudd, men blokkeringer av Start-forsvaret og Kenneth Høie stoppet forsøkene fra Andre Danielsen og Håkon Skogseid. Dermed måtte Viking gå i garderoben uten skåring.

Jesper Mathisen skaffet seg i første omgang gult kort, etter krangling inne i feltet. Nå må han stå over sesongens siste kamp, når Start møter Tromsø neste helg.

Her er mannskapet som spilte mot Viking:

Kenneth Høie
Avni Pepa - Jesper Mathisen - Haraldur F. Gudmundsson - Rolf Daniel Vikstøl
Christer Kleiven - Solomon Owello - Espen Søgård - Ernest Asante
Ole Martin Årst - Espen Hoff

Innbyttere: Amin Nouri kom inn for Haraldur Freyr Gudmundsson etter 50 minutter. Petter Bruer Hanssen kom inn for Christer Kleiven etter 83 minutter. Olav Tuelo Johannesen kom inn for Espen Hoff etter 88 minutter.