Mjelde vil hjelpe Brann å ta sølvet

Nedrykksklare Start kan ødelegge medaljedrømmen for Tromsø og sende sølvmedaljen til Bergen. – Vi vil gå ned med flagget til topps, sier Mons Ivar Mjelde.

Mons Ivar Mjelde

FIGHT TIL SISTE SLUTT: Mons Ivar Mjelde lover full innsats mot Tromsø i siste serierunde.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

43-åringen fra Osterøy har fortsatt en høy stjerne i Bergen. Som spiller var han med på å sikre Brann seriesølv i 1997. Syv år senere ledet han klubben til NM-gull som trener. I 2007 fulgte han opp med Branns første seriegull siden 1963.

Denne sesongen tok han over Start etter Knut Tørum . Selv om klubben har vist lovende takter i høst, ble nedrykket klart søndag da Viking utliknet til 1-1 helt på tampen av kampen. I siste serierunde møter sørlendingene medaljekandidat Tromsø, som tar sølv dersom de tar poeng i året siste kamp.

Det skal ikke bli enkelt, lover Mjelde.

LES OGSÅ: – Tenker ikke på toppscorer-tittelen

– Viktig å vinne vår siste kamp

– Noen tror kanskje det bare er for Tromsø å komme ned her og spasere over Start. Jeg kan love at vi skal gjøre alt vi kan for å slå dem. Vi er revansjesugne, for vi hadde Viking i kne i Stavanger. Det er viktig for oss å vinne vår siste kamp, og vi kommer til å gi alt vi har, sier Start-treneren til NRK.no.

LES OGSÅ: Tror Start-spillere uten kontrakt neste år påvirkes i prestasjonene

Han legger ikke skjul på at han er imponert over årets Brann-lag, som av mange var spådd nedenom og hjem - både på grunn av en tynn og en mildt sagt lite imponerende forsesong, som toppet seg med tap for Nest-Sotra i generalprøven.

– Det er både kjekt og imponerende om Brann er dyktige nok til å ta medalje. Det er i så fall meget, meget sterkt, sier Mjelde.

Brann feirer seriegull i 2007

TOK BRANN-GULL I 2007: Mons Ivar Mjelde ledet Brann til seriegull, klubbens første seriemesterskap siden 1963.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Start-treneren forteller at han mener enkeltspillere som Kim Ojo, Diego Guastavino og Rodolph Austin har stått frem på en særdeles positiv måte og bidratt til en god sesong for bergenserne.

– Håper Brann trekker det lengste strået

– Spesielt Austin imponerer meg. Jeg fatter ikke at han fortsatt er i Brann. Han spiller på et veldig høyt nivå og er med på å vippe mange kamper i deres favør, sier Mjelde.

– Hvilket lag ønsker du helst skal ta sølvet?

– Jeg har jo soleklart mer følelser for Brann enn for Tromsø. Derfor håper jeg at Bergens stolthet klarer å trekke det lengste strået. De får gjøre jobben selv i Ålesuind og så skal vi gjøre vårt beste her. Så får vi telle opp etterpå, sier Mons Ivar Mjelde.