NRK Meny
Normal

Vil overstyre Hovden skisenter

Aps Hans Blattmann mener Bykle kommune ikke kan akseptere at Hovden skisenter nekter konkurrerende skiskoler å ha skiinstruksjoner i bakken.

Video Strid om bruk av løyper på Hovden

VIDEO: Hovden skisenter har rett til å kun ha sine egne instruktører i sine løyper. Men ikke alle er fornøyd med 'monopolet'.

NRK skrev onsdag om at Hovden skisenter har fått rettens medhold i å kunne nekte ansatte ved den konkurrerende skiskolen Skiservice å kjøpe heiskort i bakken.

Dermed får ikke Skiservice ha skiinstruksjoner i anlegget, som eies av kommunen.

– Det skal være fritt frem

Hans Blattmann

Hans Blattmann er selv alpinlærer, ved Hovden skigymnas.

Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK

Også andre skisenter har nektet private skiskoler heiskort, men Hans Blattmann mener Hovden alpinsenter ikke er i posisjon til å gjøre dette og vil at kommunen skal reforhandle avtalen med skisenteret.

– Vi bør få et punkt inn hvor vi overstyrer skisenteret og sier at her skal det være fritt frem for dem som driver skiinstruksjon og tilrettelegger instruksjoner for turister på Hovden. Det er det vi lever av på Hovden, sier Blattmann, som er leder for sektorutvalg for plan og utvikling i Bykle.

Skiservice, Hovden

Skiservice ligger like ved bakkene den nå ikke får benytte seg av. (Arkivfoto)

Foto: Siv Kristin Sællmann/NRK

Mener kommunen blir snytt

– Bykle kommune har bidratt med mange millioner kroner for å tilrettelegge for fine treningsforhold, løyper og heiser. Det har kommunen gjort fordi at skisenteret er en hjørnesteinsbedrift på Hovden. Vi kaster ikke ut penger. Vi vil ha noe tilbake, og det er arbeidsplasser, sier Blattmann.

– Å utelukke en bedrift fra å drive med skiinstruksjon her bidrar til å redusere antall arbeidsplasser innenfor privat sektor og turisme. Det er ikke i vår interesser, sier Blattmann.

Skiservice-butikken på Hovden, som har drevet med privat skiskole og skiutleie i 23 år, forbereder nå anke.