NRK Meny
Normal

Vil kreve dispensasjon

Flytende båthus vil ikke nødvendigvis gi enklere tilgang til strandsonen.

Et flytende båthus som kan plasseres hvor som helst langs kysten, uavhengig av flo og fjære, kan bli den nye hitten blant båtfolket. Opfinneren håper båthhuset skal skape ny industrivirksomhet i Farsund.

Magnus Thomassen

Assisterende miljøverndirektør hos Fylkesmannen i Vest-agder, Magnus Thomassen, mener de flytende båthusene må behandles på lik linje med andre, lignende tiltak i strandsonen.

Foto: Reidar Mosland / NRK

– De reglene som gjelder for andre tiltak i strandsonen, vil nok også gjelde for båthus av denne typen, sier assisterende miljøverndirektør hos Fylkesmannen i Vest-Agder, Magnus Thomassen.

Flytende sjøbuer

Gründere i Farsund har laget en moderne sjøbu med flyteelementer i bunnen. De tror det kan bli lettere å få tillatelse til å oppføre denne type båthus, i og med at installasjonene med enkelhet kan flyttes. Thomassen er ikke sikker.

– Men kan du se noen positive sider ved flytende båthus kontra tradisjonelle sjøbuer?

– Ja, det er jo lett å se noen forskjeller her. Vi har sett eksempler på sprengning i strandsonen som gir store sår i terrenget, så slik sett har nok denne innretningen en fordel, sier Thomassen.

Krever dispensasjon

Thomassen tror likevel det blir nødvendig med dispensasjon.

– For de aller fleste arealer i kommuner på Sørlandet vil det kreve dispensasjon for å sette ut en slik gjenstand, avslutter han.

Flytende båthus ved brygga i farsund

Designer Henning Ertzeid viser frem prototypen av det flytende båthuset.

Foto: Martin Holvik / NRK