Malene Torsøe Jerstad, prosjektleder i Hagelaget, har tro på at produktene skal pirre byfolkets smaksløker.
– Vi skal ta tilbake det vi egentlig har mistet – og lære det å kjenne smaken av naturlig dyrkede grønnsaker,
– Det er rett og slett for å vise folk hvor godt det er å smake egendyrkede grønnsaker midt i byen. Du skal kunne kjenne på smaken på blant annet gressløk, persille, knutekål og etter hvert frukt, sier Jerstad.
- Les:
Bymisjonen gjør den jordnære jobben
Sammen med Hagelaget skal Kirkens Bymisjon gjøre området rundt den gamle kommandørboligen, hvor Grønt Senter holder hus, til et senter for bydyrking.
Bymisjonen går helhjertet inn for å skaffe mat fra Odderøya, sier Bente Knudsen.
– Vi skal gjøre den mer praktiske og jordnære delen. Vi skal så, plante, luke og vanne.
– Det kan være en jobb for folk i ettervern og de som jobber for arbeidsavklaringspenger, sier hun.
Kort vei til kafébordet
Knudsen mener at bymisjonen kan bruke urtene, grønnsakene og frukten i egen kafé
I nærområdet til Odderøya ligger matstedene tett, og Knudsen sier flere av dem som driver kafé og restaurant med tiden skal kunne bruke de kortreiste matvarene.
Fylkesgartner i Vest-Agder Halvdan Jakobsen som også er med på prosjektet, mener det aller viktigste er å øke folks interesse for egen dyrking av mat.
– Vi kan vise hva som er mulig å få til på et lite område i en by eller i en liten hage. Man kan få smaksopplevelsen. Det kan være en inspirasjon og motivere folk til å dyrke noe hjemme, sier Jakobsen.
Prosjektet søker nå Kristiansand kommune om 500 000 kroner for å komme i gang.
- Les også: