NRK Meny
Normal

Vil bli miljøskole

Risør videregående skole kan bli Europas første miljømerkede skole.

Sårbar klode
Foto: www.colourbox.com

Skolen har fått 150 000 kroner av fylkespolitikerne til et forprosjekt som skal starte til høsten, skriver Aust-Agder Blad.

NETT-RADIO: VIL BLI MILJØMERKED SKOLE

Rektor Ove Konrad Gravningsmyr sier elevene er motiverte.

- Elevene er interessert i miljøspørsmål som favner både lokalt og internasjonalt. Vi har hatt følere ute, og små prosjekter på skolen, som viser at elever er opptatt av disse spørsmålene, sier Gravningsmyr.

Lang vei igjen

Pengene skal brukes til et forprosjekt for å se om skolen klarer å få samarbeidspartnere i kommunen, regionalt og nasjonalt, så de får økonomi til å drive et slikt prosjekt i framtida. Men det er ennå lang vei fram, ifølge Gravningsmyr.

- Vi ønsker å bli en demonstrasjonsskole for enegri- og miljøspørsmål i Norge, og vil søke direktoratet om det. Så er det å få svanemerking, der vi må se på hvordan vi bruker energi og hvordan vi kan gjøre det bedre og mer miljøvennlig. I tillegg må vi utvikle pedagogiske opplegg, sier Gravningsmyr.

Er igang med noe

- Fortjener dere tittelen miljømerked skole?

- Vi fortjener ikke å få denne tittelen i dag, men det er et mål for framtida. Vi har hatt et samarbeid med ECO-label som driver med Svanemerking, og de synes det er spennenede om en skole går foran med dette.

- Vi er allerede igang - vi har biobrenselfyrt vannbåren varme i alle rom og vi er igang med et forskningsprosjekt med NTNU der vi bytter ut fasader på gamle bygg, sier Gravningsmyr.