NRK Meny
Normal

Vårslipp fra Tenderleaves

Kreativiteten vokser godt i kristiansandsduoen Tenderleaves. Tre album er det blitt siden debuten i 2011. På SørlandsScenen i P1 onsdag, kan du høre om og fra deres ferske plate. Den er preget av at Geir Kongshaug og Even Øygarden nå har det gøy.

Tenderleaves

Even Øygarden og Geir Kongshaug (t.h.) i Tenderleaves gjester SørlandsScenen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

– Det er gøy å spille inn musikk, gøy med prosessen og gøy å lage nye låter. Vi hadde så mange nye sanger vi hadde lyst til å få spilt inn, sier Geir Kongshaug om hvorfor det bare er et halvt år siden deres forrige plate.

En god periode

Tenderleaves

Even Øygarden og Geir Kongshaug forteller at målet er å kunne leve av musikken.

Foto: Janne Aateigen / NRK

– Et halvt år er jo god tid til å spille inn ei plate. Så lenge du har låter til det og råd til det, så er det jo bare velstand, smiler Even Øygarden.
Den ferske Tenderleaves-plata har også fått navnet «Belle Époche» – en god periode.

– Det var en god periode. Vi hadde fullt fokus på musikken, og det var en leken og gøy prosess å spille inn plata. Det var Even som kom på den tittelen og vi syntes den var passende, forteller Kongshaug.

Viktig med prosess

– En ting er å spille inn ei plate for å ha den for ettertiden, men det som virkelig har en verdi er den prosessen en er i og den moroa en har mens en holder på med å lage musikken. Det er jo det som er den egentlige verdien, sier Øygarden.


– Sangene var liksom mer umiddelbare denne gangen og de kom veldig raskt. Og hele prosessen gikk mye raskere. Vi har fått mer erfaring og det preger vel musikken også, sier Geir Kongshaug.

Vil leve av musikk

Duoen er begge førskolelærere som har bestemt seg for å satse på musikken i stedet. Men det er ikke alltid like lett. Geir Kongshaug innrømmer at han må spe på inntektene med barnehagejobbing ved siden av. Likevel er målet å leve av plater og spillejobber. For nå føler de at denne tredje plata viser at de er i en god musikalsk utvikling.


– Det gikk vi og pratet om tidligere i dag faktisk, kommenterer Even Øygarden.

– Man lærer jo kontinuerlig. Det er jo egentlig forbausende få ting som er intuitivt med både å spille inn ei plate, spille konserter og livnære seg som musiker. Vi begår feil hele tiden, som vi prøver å lære av. Det er jo litt av sjarmen det også, forklarer Tenderleaves-guttene.

Martens viktig

De har spilt inn alle sine tre plater på Odderøya i Kristiansand, i studioet til Morten Martens. I tillegg til å produsere spiller Martens også bass med duoen – og får mye skryt tilbake.


– Han er den tredje mannen. Han er en stor kreativ del av det vi holder på med, sier Even.

– Morten har vært veldig involvert i denne plata her, mer enn på de to forrige. Han har vært med på å lage arrangementer og involvert seg i prosessen, sier Geir.

–Det hører en jo på sounden på denne tredje plata. Det er mye 80-talls synther, som han er glad i og flink med, sier Even.

Kvinnelige stemmer

På sin ferske plate har også Tenderleaves hentet inn vokalhjelp fra to dyktige lokale artister, Silje Kåfjord og Tori Wrånes.

– Vi ser vel på vokal som et hvilket som helst annet instrument, sier Even Øygarden.


– Ja, det kledde de låtene, legger Geir Kongshaug til. Og begge understreker at dette ikke betyr noen utvidelse av duoen deres, men at stemmene til jentene altså passet inn denne gang.

Hva anmelder Øyvind Nyvoll mener om resultatet som Tenderleaves og deres gode hjelpere leverer, kan du høre på SørlandsScenen i ukas Musikksnakk i P1 torsdag ettermiddag.