NRK Meny
Normal

Urimelig brøytekontrakt

Regionveisjef Andreas Setsaa avviser at brøytekontrakten med selskapet Lemminkäinen er urimelig.

Brøytebil (arkivfoto)
Foto: NRK

Det finske entreprenør-selskapet Leminkäinen har bestemt seg for å ikke levere brøyteanbud til Statens vegvesen i år etter snøkaoset i Aust-Agder.

Regiondirektør Finn Halvor Skaardal i Lemminkäinen er provosert, fordi han mener selskapet må ta alle ekstrautgiftene når det skjer uforutsette ting.

- Kontrakten med vegvesenet innebærer en for stor risiko for selskapet. Kostnadene etter ekstremværet må fordeles mellom oss og Statens vegvesen, sier Skaardal.

Avviser kritikken

Regionveisjef Andreas Setsaa avviser at kontrakten med Lemminkäinen er urimelig.

- Vi får flere tilbud fra anbudsmarkedet. At Lemminkäinen er misførnøyde, betyr ikke at de har rett, sier Setsaa.

Han sier det ikke vil bli noen omstrukturering av kontrakten fra Statens vegvesens side.

Dårlig beredskap

Regiondirektør Finn Halvor Skaardal i Lemminkäinen er provosert over at vegvesenet skylder på alle andre og ikke tar selvkritikk. Han hevder Statens vegvesen ikke har gode nok beredskapsplaner. 

Selskapet har kontrakt på brøyting i Aust-Agder, men vil ikke lenger levere anbud fordi risikoen for store tap er for stor. Skaardal vil at vegvesenet endrer forutsetningene i kontraktene, men det vil altså ikke Setsaa være med på.

- Når det snør så kraftig blir vi blir sittende igjen med hele ekstraregningen. Det vil alltid være en risiko ved brøytekontrakter, men vi mener det må være en grense for hva en entreprenør kan klare å forutse, sier Skaardal.