Ulv påkjørt av bil i Hægebostad

En hannulv ble i natt påkjørt av en bil i Hægebostad i Vest-Agder. Ulven ble avlivet på stedet. Nå er all skadefelling i distriktet stoppet.

Hannulv påkjørt i Hægebostad

Denne hannulven ble natt til mandag påkjørt av en bil i Hægebostad i Vest-Agder.

Foto: Privat

Påkjørselen skjedde ved Eiken kirke i Hægebostad i Vest-Agder, like før klokken halv to natt til mandag. Det var bilisten selv som varslet politiet.

Politiet hadde ingen patrulje i nærheten. Viltnemnda ble så varslet, men hadde lang reisevei. Det var derfor en nabo i området som avlivet den hardt skadde ulven.

Ulv tok livet av fire sauer

Forrige helg ble fire sauer drept av en ulv i Lindesnes. Viltforvalter hos fylkesmannen i Vest-Agder, Tor Punsvik, sier ulven som ble påkjørt i natt nå skal bli undersøkt av Statens Naturoppsyn om kort tid.

Men det kan bli vanskelig å finne ut om dette er den samme ulven.

– Vi har ikke biologisk materiale som vi kan dna-teste på den ulven som gjorde drepte disse sauene i Lindesnes. Foreløpig er det et åpent spørsmål, sier Punsvik til NRK.

– Greit at den er død

Leder av viltutvalget i Hægebostad, Tore Johnny Eikeland, har ulven i sin varetekt inntil Statens naturoppsyn henter den. Han innrømmer at for ham er det helt greit at ulven er død, men han liker ikke måten det skjedde på.

– Man er aldri glad for noe som blir påkjørt. Det er en påkjenning for dem som er involvert, sier Eikeland.

– Er du glad for at den ligger her?

– Ja, at den ikke ligger skadet i skogen er fint.

Men at den er død?

– Ja, det er greit.

Hoppet rett ut i veien

Det satt et ektepar i bilen som traff ulven.

– Den kom hoppende rett ut i veien og det bare smalt, sier Eikeland.

Viltutvalget rykket ut til stedet da det ble meldt om påkjørselen.

– Dyret var dødt. Vi så hva som hadde skjedd og snakket med dem som var der. Vi gav opplysningene videre til politiet og avtalte med Statens naturoppsyn å ta vare på ulven i fryser, til de har anledning til å hente den, sier Eikeland.

Politiet skal i løpet av dagen vurdere om ulvepåkjørselen skal etterforskes.

– Det er ikke noe som tyder på at dette er gjort med vilje. Dyr blir påkjørt nesten hver dag og dette er nok et hendelig uhell. Men vi skal i dialog med Statens naturoppsyn i løpet av dagen for å vurdere om saken skal etterforskes, sier operasjonsleder i Agder-politiet, Øyvind Andersen.

Laster Twitter-innhold

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ulv skutt i Hægebostad

Politiet skal i løpet av dagen vurdere om ulvepåkjørselen skal etterforskes.

Foto: Privat

Trolig ingen skadefelling

– Vi har for øyeblikket en skadefellingstillatelse i Vest-Agder, men jeg har nå meldt til leder av skadefellingslaget at det ikke skal skje noe aktivitet uten at det blir drøftet med oss, sier Punsvik, som ikke kjenner til omstendigheten rundt påkjørselen.