NRK Meny
Normal

Tyver tok hele julekollekten

Hele julekollekten på over 26.000 kroner ble stjålet fra Voie Kirke. Mesteparten av pengene skulle gis til Kirkens Nødhjelp.

Pengene var samlet inn i kollekt under gudstjenestene på julaften og 1. juledag. Natt til 3. juledag brøt noen seg inn i Voie kirke i Kristiansand og stjal alle pengene, skriver Fædrelandsvennen .

Innbruddet skjedde da tyver tok seg inn et vindu til sogneprestkontoret.

– Håper de tenker seg om

Daglig leder i Voie, Harry Omdal, sier at de ikke rakk å gå direkte i banken med pengene slik de pleier. Mesteparten av pengene skulle gå til de som trenger det mest.


– Pengene lå i tre nattsafeposer. I hver av posene står det tydelig hvem som skal ha disse pengene, og to av dem var til Kirkens Nødhjelp.

– Jeg håper faktisk at de som har gjort dette tenker seg litt om og ser hva de egentlig har gjort og hvem de har tatt disse pengene fra. Det er jo mennesker som virkelig har behov for de gavene som ble gitt – og det synes jeg er dypt tragisk, sier Omdal til NRK.no.

20.000 mindre til Kirkens Nødhjelp

Til sammen var det gitt 26.460 kroner på de to julegudstjenestene i Voie kirke. 20.000 skulle gå til Kirkens Nødhjelp, resten til menigheten.

– Dette er vel et tyveri som vi gjerne kaller både grovt og simpelt, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland til NTB.

Politiet har i dag sikret spor på stedet.