Hopp til innhold

Truer med rettssak

En advokat i Newcastle truer Lillesand kommune med rettsak fordi han ikke får dekket en regning.

Norges lover
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NRK

Advokat Rune Dybedal truer Lillesand kommune med rettssak. Årsaken er at kommunen ikke vil betale en regning på 840 000 kroner som advokaten har sendt i forbindelse med en hyttesak som har versert i ti år.

Lillesandspolitikerne er bare villige til å betale vel en halv million kroner, men det er advokaten ikke fornøyd med.

 

Ti år gammel sak

Helt siden 1996 har advokat Rune Dybedal, fra sitt kontor i Newcastle i England, kjempet for at Egil Tellefsen skulle få bygge hytte på Andeskjærtangen i Høvåg. I like mange år har Lillesands kommunepolitikere, med Fylkesmannen støtte, sagt bastant nei til hytta.

Først da Sivilombudsmannen fikk saken på sitt bord og i fjor sommer konkluderte med at kommunen ikke hadde anledning til å nekte hytteplanene, måtte kommunen kaste kortene og gi byggetillatelse.

For ti års arbeid har altså advokaten krevd nesten 840 000 kroner i honorar, penger han mener Lillesand kommune etter loven er forpliktet til å betale siden kommunen tapte saken fullstendig hos Sivilombudsmannen.

Står om 330 000 kroner

Politikerne mente at 508 000 kroner måtte være tilstrekkelig. Det tilbudet har advokaten avslått, og i et brev til kommunen krever han nå å få betalt hele beløpet.

Dybedal skriver i brevet at Fylkesmannen i Aust-Agder bør betale en stor del av regninga i og med at fylkesmannen ifølge advokaten er skyld i størstedelen av omkostningene.

Akkurat den oppfatningen deles ikke av kommunen, og Dybedal synes det er beklagelig at kommunen velger å betale for andre etaters feil.

Dersom Lillesands politikere sier nei til kravet på 840 000 kronrer, truer advokat Dybedal med rettssak. Da vil han også kreve erstatning for at Egil Tellefsen har gått glipp av ti års hyttebruk. Han tallfester ikke dette kravet, men sier at det ikke vil være ubetydelig.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 00 0,61 kr
Dyrest kl. 11 0,65 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %