Tre pågrepet etter ran

Askeland Ur & Smykker i Kristiansand ble onsdag utsatt for det andre ranet på en måned og tre personer er pågrepet av politiet.

Video nsps_upload_2010_3_10_18_42_50_405.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ran Askeland

Denne lappen kom opp i vinduet til urmarkerforretninga.

Askeland Ur & Smykker ble ranet like før klokken 13.00 onsdag.

Ranerne var maskerte og bevæpnet med en pistol, og fikk med seg et ukjent antall klokker ved å knuse montre i butikken. Deretter forsvant de til fots.

– Vi tror de har hatt en bil stående, og har lett etter en eldre, rød bil med bråkete eksospotte, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Politiet opplyser til NRK at tre personer ble pågrepet i Froland rett før klokken 15, men politiet vet foreløpig ikke sikkert hva slags forbindelse disse kan ha til ranet i Kristiansand.

– Vi har stanset en bil ved Libru i Froland som passer til beskrivelsen og vi har pågrepet tre personer som satt i bilen. Disse personene passer også til beskrivelsen av ranerne i Kristiansand, men foreløpig kan vi ikke si noe særlig mer, sier Solås til NRK.

Alle de tre i bilen blir nå brakt til Arendal politistasjon for avhør.

(Saken fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2010_3_10_15_10_35_375.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Var vitne til ranet

Ranet for tre uker siden

Det er bare tre uker siden forrige gang samme butikk ble utsatt for et ran i åpningstida. Da slo to personer rundt seg og fikk med seg klokker for rundt én million kroner. Ingen personer er pågrepet etter det ranet.

Det er fjerde gang eieren av urmakerbutikken Anders Askeland opplever ran. I 2008 ødela ranere butikken i Kristiansand, i 2009 i Stavanger, 16. februar igjen i Kristiansand, og i dag.

Så ranerne

Et vitne sier til NRK at de tre ranerne løp over Torvet i Kristiansand og til parken, der de tok av seg maskene.

– Jeg så tre maskerte menn komme løpende forbi meg og snudde meg for å se om det kom noen kamerafolk bak, for jeg tenkte de spilte inn reklame eller film.

– Men folk kom løpende etter dem, og en av dem hadde en pistol. De hadde på seg vanlig tøy og hver sin ryggsekk. Oppe i parken dro de av seg hettene, og da så jeg hvordan de så ut, sier Reinå Kristiansen.

– Det var tre menn i midten av 20-årene. Han jeg så best var litt tynn i håret og så ut som om han kunne komme fra Øst-Europa.