Tre lærere fra Vennesla Musikkgymnas er videre i «The Voice»

Både Geirmund Hansen, Pål Rake og Sophia Mendoza er til daglig lærere ved Vennesla Musikkgymnas. Nå er de også videre i det populære TV2-programmet «The Voice».

Tre lærere fra Vennesla Musikkgymnas videre i The Voice
Foto: NRK / privat

– Vi har måtte holde dette hemmelig ganske lenge nå, så det er veldig stas å endelig kunne si det, sier Sophia Mendoza til NRK.no.

Snakker om «The Voice» i pausene

Til daglig er Mendoza, Pål Rake og Geirmund Hansen gode kolleger og sangpedagoger ved Vennesla Musikkgymnas. Nå er de konkurrenter i det populære TV 2 programmet «The Voice».

Tommy Tee

Tommy Tee valgte Sophia Mendoza til sitt lag i «The Voice».

Espen Lind

Espen Lind valgte både Geirmund Hansen og Pål Rake til sitt lag i «The Voice».

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Sophia Mendoza ble valgt av mentor Tommy Tee i de innledende rundene, mens Pål Rake og Geirmund Hansen er på samme lag hos mentor Espen Lind.

– Det er med skrekkblanda fryd at jeg kan komme i duell sammen med Pål, men vi har snakka om at vi heller må løfte hverandre opp, enn å tenke på dette som en konkurranse mot hverandre, sier Geirmund Hansen til NRK.no.

Alle de tre kollegene sier til NRK.no at de andre to har vært en stor støtte å ha med i programmet. De innrømmer også at det har blitt mye snakk om «The Voice» de siste ukene.

– Det er ingen tvil om hva vi snakker om i lunsjpausene, sier Pål Rake til NRK.no.

Må ha gjort noe riktig

Alle tre er nå tilbake på Sørlandet hvor de underviser ved Vennesla Musikkgymnas. Assisterende rektor, Hilmar Kristoffersen, er som forventet meget stolt av sine tre lærere.

– Vi må jo ha gjort noe riktig i ansettelsene våre når vi har fått tak i disse tre som er så aktuelle i norsk musikkliv.

Han sier at elevene også synes dette er spesielt artig, selv om det har blitt noe fravær på grunn av TV-programmet. At han potensielt kan miste dem til fordel for sangkarrierer i framtida, det tenker han lite på.

– De har alle sagt at de trives godt på Sørlandet. Så jeg tenker at dette først og fremst er en vinn/vinn situasjon for oss alle, sier Kristoffersen.

Vil bli værende på Sørlandet

Selv om de mannlige deltakerne opprinnelig er fra Rogaland, og Mendoza fra Molde, trives sangtalentene på Sørlandet, og vil fortsatt bli boende her hvis det lar seg gjøre.

– Dette er mitt sjuende år her på Sørlandet, sier Mendoza som legger til at hun har blitt hjemmekjær i Kristiansand. Hun sier at drømmen er en sangkarriere i tillegg til undervisning videre ved musikkgymnaset.

Også Pål Rake og Geirmund Hansen håper det lar seg gjøre å kombinere sangkarriere med undervisning i Vennesla.

– Men hva framtida bringer, det vet man jo ikke. Så vi får se hvor vi havner til slutt, sier Hansen.