Stjeler og lurer folk

Politiet i Kristiansand er bekymret over at flere tiggere nå stjeler åpenlyst fra folk på gata.

Tigger penger

Tiggere i Kristiansand er blitt mer truende. De går særlig på eldre, svake mennesker og rusmisbrukere (Illustrasjonsfoto).

Foto: Svein Sundsdal / NRK

En bankfunksjonær forteller til Fædrelandsvennen at tiggere passer opp eldre og svake folk utenfor minibanker eller banklokalene og ber dem om å gi fra seg penger.

– Tiggerne følger etter og opptrer mer og mer pågående og truende. For å slippe unna betaler folk. En av våre kunder ga fra seg flere titusener. Han var syk og svak. Dagen etterpå kom han i banken for å spørre hva som egentlig hadde skjedd, forteller bankfunksjonæren.

En ung, ruset kvinne skal ha blitt fraranet 4 000 kroner fra lommene sine av to rumenske kvinner. Da en forbipasserende mann grep inn, hylte de to kvinnene opp og en rumensk mann kom til. Han oppførte seg så truende at den forbipasserende måtte slippe kvinnene.

Bekymret over profesjonaliteten

Politioverbetjent Geir Hansen sier tiggerne er profesjonelle og organisert, og truer folk som setter seg til motverge.

– Det som virkelig bekymrer oss er at disse opererer i sentrum av Kristiansand i helt tydelige og organiserte former. Kvinnene antaster eldre og kanskje skrøpelige mennesker. Dersom noe kommer i veien, roper og skriker de opp. Dermed kommer rumenske menn løpende til unnsetning, sier Hansen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet