Tine Sundtoft hedret med lederpris

Den ferske klima- og miljøvernministeren ble i dag kåret til årets kvinnelige leder på Sørlandet.

Tine Sundtoft

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft er kåret til årets kvinnelige leder på Sørlandet. Bildet er tatt i forbindelse med at Sundtoft ble utnevnt til minister i den blåblå regjeringen.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Utdelingen av lederprisen skjedde på Klubben i Kristiansand torsdag formiddag.

Formålet med prisen er å sette søkelyset på godt lederskap og gi inspirasjon til utvikling av gode kvinnelige ledere.

Ifølge Tulla Wahlstedt, som var med på å stifte prisen, mottok Sundtoft bemerkelsen for sitt svært gode lederskap og fordi hun er en inspirasjon for andre ledere.

Ingen ministerpris

– Denne prisen fikk hun ikke bare fordi hun har blitt miljøvernminister. Sundtoft har lang fartstid som leder. Hun er en tydelig og god leder. Det har hun vist både i offentlig og privat virksomhet, sier Wahlstedt.

Juryen bestod av representanter fra flere bedrifter og organisasjoner i Agder.

Juryen mener blant annet at Sundtoft har vært en markert leder og rollemodell som leder av NHO Sørlandet og som fylkesrådmann i Vest-Agder fylkeskommune

– Sundtoft er svært målbevisst og smidig. Hun både lytter og er tydelig når hun formidler sine meldinger. Det er store og tunge organisasjoner som hun har ledet på en god måte, sier Wahlstedt.

Juryen hadde ifølge Tulla Wahlstedt en krevende oppgave da 33 kandidater skulle reduseres til 3. Sundtoft knivet i siste runde om førsteplassen sammen med Grethe Tønnesen, leder av Tønnesen Sko og Tone Solheim Grøsle, daglig leder i Plussmegleren i Kristiansand.

Ser menneskene

– Vi fikk inn mange svært gode kandidater. Det flotte med årets utdeling var det store spennet i hva lederne drive med. Samtidig var fellestrekket at de klarer å se menneskene i organisasjonen. Dette er nok også grunnen til at de lykkes som ledere, sier Wahlstedt.

Christian Aas (29) ble kåret til Årets unge leder på Sørlandet. Aas er regionaldirector i Reef Subsea Dredging & Excavation.

Bak prisutdelingene står Næringsforeningen, DnB, Deloitte, Kvadraturforeningen, Aptum kommunikasjon, Hodejeger Åstveit og Fædrelandsvennen.