NRK Meny
Normal

Stormberg utfordrer Solberg

Statsminister Erna Solberg trakk frem bedriften Stormberg som et eksempel til etterfølgelse i sin nyttårstale onsdag kveld. Sørlandsbedriften svarer med å utfordre statsministeren.

Steinar Olsen i Stormberg

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen er glad for rosen fra statsministeren, men mener det må nye virkemidler til for å stimulere til økt inkluderende arbeidsliv.

Foto: Svein Harry Johnsen / NRK

Stormberg-gründer Steinar J. Olsen er glad for rosen fra statsministeren, men mener det må nye virkemidler til for å stimulere til økt inkluderende arbeidsliv.

– Avtalen om inkluderende arbeidsliv er ganske gammel i Norge nå, likevel er det bare 26 prosent av bedriftene som har inngått slik avtale, sier Olsen til NRK.

Like etter nyttårstalen onsdag kveld publiserte han ett nytt innlegg på bedriftens blogg hvor han tar opp behovet for nye virkemidler.

Vil ha fritak for arbeidsgiveravgift

Olsens forlag går ut på å gi to års fritak fra arbeidsgiveravgift når en bedrift ansetter en person som har vært utenfor arbeidslivet i to år eller mer.

I tillegg foreslår Olsen at når bedrifter ansetter arbeidstakere med nedsatt arbeidsevne, skal man være fritatt arbeidsgiveravgift for disse.

– Jeg tror forslagene vil føre til at det blir flere IA-bedrifter. Det vil gjøre det mer økonomisk gunstig for mange virksomheter å rekruttere folk som ofte står bakerst i arbeidsledighetskøen, sier Olsen.

– Vinn-vinn situasjon

Olsen mener at hans forslag ville være en vinn-vinn situasjon for samfunnet om de gjennomføres. Han tror det vil gi flere mennesker mulighet til å komme inn i arbeidslivet, og at de offentlige utgiftene til trygdeordninger reduseres. I tillegg mener han samfunnet som helhet blir varmere og mer inkluderende.

Han avslutter blogginnlegget med:

«Tar du utfordringen, Erna?»