Normal

Stebarnebarn arver Ellen Ugland

Testamentet til Ellen Ugland sier at hennes manns dattersønn arver milliardaksjene.

Bilde av Ellen Ugland

Ellen Ugland minnes med bilde og lys i J.J.Ugland-rederiets resepsjon.

Foto: Thor Saltrøe / nrk

- Testamentet til Ellen Ugland sier at Johan Jørgen Uglands dattersønn, Knut Nikolai Tønnevold Ugland arver alle hennes aksjer i J.J. Ugland-selskapene. Knut N. T. Ugland arver i tillegg Ellen Uglands bolig på Ugland Gård, med alt innbo som kommer fra Ugland-slekten. Knut N. T. Ugland vil etter dette eie hele J.J. Ugland-konsernet og Ugland Gård.

Det sier styreleder Jørgen Lund i Uglands Rederi i en pressemelding fredag ettermiddag.

Det har alltid vært Johan Jørgen og Ellen Uglands mening at selskapene og gården i Grimstad skulle gå videre i Ugland-slekten, noe som bekreftes av Ellen Uglands testamente, sier Jørgen Lund.

Etterforsker dødsfallet


Ellen Ugland (57) ble funnet død i sin leilighet på Lysaker i Bærum mandag denne uka. Torsdag kom obduksjonsrapporten som førte til at dødsfallet blir sett på som mistenkelig, og Kripos ble koblet inn i saken.

Politiet vet fortsatt ikke dødsårsaken.

– Alt er fortsatt like uklart, og vi fortsetter å etterforske saken, særlig for å få klarlagt dødsårsaken. Vi utelukker ikke at det har foregått noe straffbart, sier politiinspektør Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB

Les også:

Arver hele rederiet

Ellen Ugland var enke etter skipsreder Johan Jørgen Ugland og en av Norges rikeste kvinner. Ektemannen Johan Jørgen Ugland døde i mars i år, 88 år gammel.


Da skipsrederen døde, overtok enken 45 prosent av verdiene i det Grimstad-baserte rederiet. Resten av verdiene på rundt tre milliarder kroner ble testamentert til dattersønnen Knut Nikolai Tønnevold Ugland som er 24 år, men styres av et råd fram til han fyller 35 år.

Nå er det klart at Knut Nikolai Tønnevold Ugland også arver Ellen Uglands aksjer i selskapet.

Begravelsen utsatt


Ellen Ugland har ingen livsarvinger bortsett fra en niese som er arveberettiget etter loven. 45 år gamle Ellen Kristin Dahl-Pedersen ble sett på som en mulig enearving til enkens enorme formue, forutsatt at det ikke forelå noe testamente.

Ellen Ugland skal begraves fra Fjære kirke i Grimstad. Etter planen skulle begravelsen skje neste uke, men den er utsatt inntil videre.

Ugland-familien
Foto: Grafikk: Kari Løberg Skår/NRK