NRK Meny
Normal

Politisamarbeid om Ugland-saken

Politiet i Asker og Bærum vil samarbeide med Agder politidistrikt om Ugland-saken. Det kan bety at også dødsfallet til rederen Johan Jørgen Ugland vil bli etterforsket på nytt.

Ellen Uglands boligkopleks

FUNNET DØD: Ellen Ugland ble funnet død i leiligheten sin på Lysaker i Oslo. Nå etterforsker politiet saken som mistenkelig.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Denne uka ble kona hans, Ellen Ugland, funnet død i sin leilighet på Lysaker i Bærum. Torsdag kom obduksjonsrapporten som førte til at dødsfallet blir sett på som mistenkelig, og Kripos ble koblet inn i saken.

MER OM SAKEN:

Henla sak

– Det er naturlig at vi snakker med Agder når vi har obduksjonsrapporten, sier kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til Agderposten.no.

Politiet i Agder vil foreløpig ikke bekrefte at de er koblet inn i saken.

Politiet i Grimstad etterforsket saken etter at Johan Jørgen Ugland ble funnet død i boblebadet i sitt hjem i Agder-byen i mars i år. Saken ble henlagt, uten at Ugland ble obdusert.

I oktober ble den gjenopptatt, etter en bekymringsmelding fra Uglands sønn, Lars T. Ugland. I november ble de to arvingene av J.J. Ugland-selskapene, Knut Ugland og Ellen Ugland, innkalt til avhør. 6. desember i år, samme dag som Uglands kone Ellen ble funnet død, kom beskjeden om at saken igjen var henlagt.

– Politiet har ansvar

– Politiet har ansvar for å fjerne all tvil ved et dødsfall som min fars. Det skjer ved obduksjon. Det står i instruksen deres. Den fulgte de ikke. Jeg spør meg om hvorfor han ikke ble obdusert, sier Johan Jørgen Uglands eldste sønn, Jørgen Ugland, til agderposten.no.

Torsdag kveld gjennomsøkte krimteknikere leiligheten til Ellen Ugland. Sivile politifolk foretok også en rundspørring i området.

Begravelsen fra Fjære kirke i Grimstad var planlagt neste uke, men ifølge Agderposten skal denne nå være utsatt fordi politiet holder tilbake den avdøde. Grunnen kan være at politiet ønsker å sammenholde eventuelle skader med funn på åstedet.

Ble sjokkert

Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45), Ellen Uglands niese, er ifølge Dagbladet i Grimstad for å forberede begravelsen.

– Først ble jeg sjokkert av å få informasjon om at hun var død. Nå har jeg fått vite at obduksjonsrapporten tilsier etterforskning av Kripos. Jeg har krevende dager, sier niesen til avisa.

Siviløkonomen og forfatteren blir sett på som mulig enearving til enkens enorme formue. Ellen Ugland arvet hele 45 prosent av Johan Jørgen Uglands konsern, som var verdt rundt 3 milliarder kroner.