NRK Meny
Normal

Politiet etterforsker dødsfall

Politiet har bestemt seg for å etterforske dødsfallet til Ellen Ugland. Milliardærenken etter skipsreder Johan Jørgen Ugland døde brått mandag, 57 år gammel.

Mandag opplyste politiet at det dreide seg om et naturlig dødsfall som følge av hjertesvikt. Tirsdag ble det imidlertid besluttet at kvinnen skal obduseres, skriver Agderposten.

– Vi oppretter vanligvis en undersøkelsessak når det er uventede dødsfall. Normalt sett begjærer vi også en obduksjon, sier operasjonsleder Roar Bjartan i Asker og Bærum politidistrikt til NRK.no.

Nye opplysninger

Han kan ikke kommentere hva som ligger til grunn for avgjørelsen, som ble tatt av en politijurist og etterforskningsavdelingen.

Krimsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Bjørlo, sier til VG Nett at ny informasjon er årsaken til at politiet vil begjære en rettsmedisinsk obduksjon. Hvilken informasjon det er snakk om, vil hun ikke kommentere.

– Det vil jeg ikke gå ut med, sier hun til VG Nett.

– Betyr dette at dere betrakter dødsfallet som mistenkelig?

– Når personer dør uten vitner til stede, er det ikke uvanlig at man begjærer en obduksjon for å få fastslått den endelige dødsårsaken. Det var en vurdering i går, men en ny i dag på bakgrunn av ny informasjon. Men vi har ikke noe grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, seier hun.

Overtok 45 prosent av verdiene

Ellen Uglands ektemann, Johan Jørgen Ugland, døde i mars i år, 88 år gammel. Da han døde, overtok enken 45 prosent av verdiene i Grimstad-baserte Uglands Rederi.

Resten av verdiene på rundt tre milliarder kroner ble testamentert til sønnesønnen Knut Nikolai Tønnevold Ugland, men styres av et råd fram til han fyller 35 år.

Ellen Ugland giftet seg med Johan Jørgen Ugland i 1989. Skipsrederens første kone mistet livet i en trafikkulykke i 1986.

Gjorde tre barn arveløse

Det vakte oppsikt da det ble kjent at skipsrederen i sitt testamente gjorde sine tre barn arveløse.

Styreleder Jørgen Lund i Uglands Rederi vil ikke kommentere om Ellen Ugland har etterlatt seg noe testamente eller om han er kjent med hvordan arven skal fordeles.

Lund ønsker overfor Agderposten heller ikke å kommentere at dødsfallet skal undersøkes.

Den samlede formuen til Ellen Ugland er beregnet til å være over
1,3 milliarder kroner.