Start prøver ut nye posisjoner

– Vi tester litt forskjellige løsninger og prøver oss litt frem, sier Start-trener Steinar Pedersen før fredagens kamp mot Sarpsborg 08.

Start - Bodø/Glimt

Steinar Pedersen (t.h) er klar for ny kamp mot Sarpsborg 08 fredag kveld.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Onsdag ettermiddag hadde laget sin siste trening på Sør Arena før avreise til Sarpsborg. Treningen besto av spill med noe høyere press enn vanlig, og det ble vekslet litt på posisjoner spillerne imellom.

Torsdag reiste laget til Sarpsborg for å jakte ny seier i en ny kamp. Vel fremme ble det en ettermiddagstrening som oppladning til selve kampen mot Sarpsborg 08 som spilles i kveld.

Etter tapet mot Vålerenga søndag er Start fortsatt sist på tabellen. Rekken på kampen uten seier i Tippeligaen er nå 32. Det er også rekord i kamper uten seier i Europa.

Espen Børufsen og Chidiebere Nwakali er to av spillerne som har stått frem i det siste. Børufsen scoret begge målene i tapet mot VIF sist.

Nwakali sto over kampen med karantene etter tre gule kort, men til fredagens kamp er det forventet at han er tilbake.

Scoring Start

Chidiebere Nwakali er trolig tilbake i laget etter å ha sonet karantene i forrige kamp. Her jubler han for scoring mot Bodø/Glimt.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Godt forberedt

Pedersen er relativt ordknapp når han blitt bedt om å sette ord på forberedelsene inn mot kampen.

– Det er vanlige forberedelser til det som blir en ny, viktig kamp for vår del. Sarpsborg 08 fikk en trang start, men nå har de virkelig fått fart på sakene. Vi er godt forberedt på hva som møter oss, sier Pedersen.

Laget fra Østfold har ett tap på sine siste seks kamper. Fire av de fem siste kampene er vunnet.

Mange baklengsmål

Start har sluppet inn mye mål de siste kampene, spesielt hjemme. På de tre siste hjemmekampene har de sluppet inn 13 mål.

Blir det et naturlig fokus på forsvarsspillet etter mange baklengsmål?

– Det blir en vurdering vi må gjøre. En vurdering med tanke på hvor høyt vi skal sette presset, og hvordan vi skal fremstå, men det er selvfølgelig viktig å tette igjen bakover, sier Pedersen.

– Samtidig som vi jobber for å få til et eget spill, må vi demme opp for motstanderens styrker, avslutter Start-treneren.