NRK Meny
Normal

Stangelands yacht trukket av grunn

Mange timer etter grunnstøtingen i Blindleia kunne luksusyachten fortsette seilasen. Men heller ikke redningsaksjonen gikk problemfritt for den tidligere presidenten i Redningsselskapet, Magnus Stangeland.

Stangeland fikk et ufrivillig stopp Blindleia i Lillesand da luksusyachten han hadde chartret havnet i altfor grunt farvann søndag.

Den tidligere stortingspolitikeren og eks-presidenten i Redningsselskapet fikk hjelp av flere redningsskøyter og tidligere kollegaer før han kunne fortsette seilasen.

Båten ble trukket av grunnen av Redningsskøyta Inge Stensland i går kveld.

Braste inn i seilbåt

Ifølge skipper Magnar Opdal på redningsskøyta gikk det greit å få luksusyachten løs, men det ble problemer da båten skulle bremses. Yachten braste rett inn i en fortøyd seilbåt:

– Da den kom løs kom den litt fort og var vanskelig å bremse opp. Vi var dessverre litt uheldige og traff en seilbåt som lå i området der. Den båten fikk skader i rekka, men de bli tatt hånd om, sier Opdal.

Han forteller at yachten slapp uskadd fra grunnstøtingen.

– Den stod ikke så veldig hardt på undervannsskjæret og inspeksjonene etterpå viste at det ikke var skader på båten.

Navigasjons-tabbe

Magnus Stangeland sier en navigasjons-tabbe førte til at hans 80 fots luksusyacht "Laika" går gikk på grunn i Ulvøysund i Lillesand. Han er litt flau over grunnstøtingen, men uttalte søndag at hans tidligere arbeidsgiver har gjort en bra jobb.

– Redningsselskapet var raskt på pletten, og har vært veldig hjelpsomme, si han.

Stangeland hadde chartret båten i forbindelse med at han hadde med seg en gjeng som skulle på skipsfartskonferansen Nor-Shipping i Oslo. At sjøfarerne fikk flere timers opphold på skjæret, betegner han som en ren tabbe.

– Det var en feilbedømmelse, det er jo ikke noe å skjule. Så det var en ren tabbe.

80 fots yacht på grunn ved Ulvøysund

80 fots yacht på grunn ved Ulvøysund