NRK Meny
Normal

Spiller cupfinale med klubben han begynte i som 7-åring

Tirsdag tar André Jørgensen Hofstøl nok en gang på seg den rød- og svartstripete drakten han har vokst opp med – i Oslo Spektrum.

Andre Jørgensen Hofstøl, ØIF Arendal
Foto: Sander Heggheim/NRK

Han hadde knapt begynt på skolen da han løp ut på håndballbanen for Øyestad IF. Da var cupfinale bare en drøm.

– Noen kom bort til meg i skolegården og spurte om jeg ville være med på håndball, så har jeg holdt det gående siden, sier Jørgensen Hofstøl.

Det skulle vise seg at den langstrakte øyestadgutten hadde anlegg for håndball.

Lang erfaring

André Jørgensen Hofstøl, EM 2008

André Jørgensen Høfstøl har 117 kamper for det norske A-landslaget. Her i kamp mot Sverige under EM i 2008.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I 2000 debuterte han i eliteserien, for Kristiansand IF. Gjennom hele 2000-tallet spilte han topphåndball i klubber i Norge, Spania og Danmark, før han i 2010 kom hjem til moderklubben.

Etter 28 år på håndballbanen skal den erfarne 35-åringen spille cupfinale med klubben han vokste opp med. ØIF Arendal møter Bodø HK i Oslo Spektrum tirsdag kveld.

– Det er kjempegøy! Det har vært veldig gøy å være med på den oppturen klubben har hatt etter at den kom opp i øverste divisjon. Cupfinalen er en del av det arbeidet vi har lagt ned over lang tid, og som nå bærer frukter, sier Jørgensen Hofstøl.

– Bodø er favoritt

Jørgensen Hofstøl er enig med trener Marinko Kurtovic som plasserer favorittstempelet på motstanderlaget. ØIF Arendal leder serien, men har tapt mot Bodø to ganger i høst.

– De har hatt et godt tak på oss, men jeg tror det er en veldig åpen kamp. Jeg tror vi vil vise oss fra en annen side enn vi har gjort i de to kampene vi har spilt mot dem, for det har ikke vært noen gode kamper av oss, sier Jørgensen Hofstøl.

Han legger vekt på at lagene møtes på nøytral grunn og ingen av dem har vært i cupfinale tidligere.

– Det kan bli det laget som har dagen som drar det hele i land. Det blir ganske sikkert jevnt, sier han.

Hva taler for at dere i ØIF vinner?

– Vi har veldig styrke i forsvaret og keeperspillet, som gjør at vi generelt slipper inn få mål. Får vi det defensive til å sitte og løper godt i contrafasen tror jeg vi vil ha en fordel, sier Jørgensen Hofstøl.

(Se den nye supportersangen til ØIF Arendal)