NRK Meny
Normal

Spent før møtet med Arnold

Evie Madsen er Flekkefjords sterkeste dame. Nå reiser hun til USA, der hun skal møte sitt store forbilde: Arnold Schwarzenegger.

Evie Madsen

Evie Madsen er verdensmester i bodyfitness. Nå håper hun å få tidligere Mr. Universe og Mr. Olympia i tale.

Foto: Leif Kverneland

Torsdag setter verdensmesteren i bodyfitness seg på flyet til USA. Fredag er hun tilstede på The Arnold Sports Festival i Columbus, Ohio, der hun er invitert som gjest.

Skal spørre om tips

Arnold Schwarzenegger i Terminator 3

Det er ikke mer en 8 år siden Arnold Schwarzenegger spilte 'The terminator' for hittil siste gang. Nylig gikk han av som guvernør i California.

Foto: Columbia TriStar / Photo: Robert Zuckerman

Der konkurrerer rundt 18 000 personer i ulike styrkeøvelser, og mannen festivalen er oppkalt etter skal selv være tilstede.

Madsen er sikker på å få treffe forbildet sitt.

– Ja, det vet jeg at jeg gjør. Men om jeg får håndhilse på ham, det vet jeg ikke, sier hun.

Madsen skal også jobbe for en TV-kanal tilknyttet et kosttilskudd-selskap mens hun er i Ohio, og håper dette kan være billetten til å få "The Terminator" i tale.

– Da må jeg høre om han har noen tips og råd til en jente fra Flekkefjord, sier Madsen.

Verdensmester
Evie Madsen

I fitness så handler alt om det estetiske, sier Evie Madsen.

Foto: Privat

35-åringen er verdensmester i bodyfitness.

– Fitness kan sies å være en slags kroppsbygging light. Det er fysikken som blir vurdert, men du skal ikke ha for mye muskler, og du skal heller ikke ha for lite. Heller ikke for mye eller for lite fett. Det er det estetiske det går på, forklarer Madsen.

Idretten er kanskje ikke så godt kjent i Norge, men skal være "big business" på den andre siden av Atlanteren.

– Har du en verdensmester-tittel i Fitness, så vet alle i USA hva det er snakk om, sier Madsen.

Motiveres av Arnold

Arnold Schwarzenegger ble i sine unge år kåret til Mr. Universe og Mr. Olympia en rekke ganger, før han gikk til filmen og etter hvert engasjerte seg i politikken.

– Det han har fått til i USA er det ikke mange som kan måle seg med. Han har gjort en hel industri av navnet sitt, og han holder på ennå. Det er noe som jeg beundrer stort, sier Madsen.

– Han kom fra et lite land han også. Han kom fra en helt normal familie, akkurat som jeg. Utgangspunktet hans er noe jeg og mange andre kan identifisere oss med, mener hun.

– Jeg håper jeg i hvertfall kan få til en liten brøkdel av det han har fått til, sier den spente Flekkefjord-jenta, som under oppholdet også skal promotere sitt eget kostholds-merke.